Nieuws

« Vorige - Volgende »

Succesvol Popplatform krijgt straks minder subsidie

22 september 2015 - 10:59  •  reacties

Succesvol Popplatform krijgt straks minder subsidie

Alphen aan den Rijn -

Het Popplatform heeft ruimschoots voldaan aan de afspraken die met hen zijn gemaakt toen na het faillissement van poppodium Het Kasteel een proef begon. De gemeente gaf voor 2014 100.000 euro subsidie aan het platform. Voor dit en volgend jaar kan het platform rekenen op 50.000 euro als de gemeenteraad dit voorstel overneemt van het college.

Mede-initiatiefnemer van het popplatform Machiel van der Schoot rekent dat Het Kasteel 125.000 euro subsidie per jaar kreeg en dat het platform nu nog maar 20 procent van dit bedrag krijgt. 

Het platform is tot nu toe uiterst effectief gebleken, zo zegt Van der Schoot. Het heeft namelijk geen eigen gebouw en het maakt door de financiële bijdragen of garantstellingen al tientallen optredens mogelijk. Aan organisatoren wordt wel de eis gesteld dat ze zelf voldoende inkomsten moeten halen uit sponsoring, entree of baromzet. 

Ook beginnende muzikanten worden op weg geholpen door het platform. Dit kan bijvoorbeeld zijn met het opnemen van cd’s of het vinden van oefenruimte. Op het gebied van oefenruimtes komt Alphen nog wel wat te kort. De 70 tot 100 bandjes die in Alphen actief zijn kunnen niet allemaal terecht binnen het huidige aanbod aan oefenruimtes.

Het Popplatform Alphen gaat binnenkort in gesprek met de Alphense Popschool. De popschool begint deze week met de eerste korte lessen in Tienercentrum MAX aan de Olympiaweg. Het popplatform staat zeker open voor een mogelijke samenwerking met de Alphense Popschool.

 

Fotograaf: Josh Walet