Nieuws

« Vorige - Volgende »

Muziekschool blijft nog een jaar in het Oude Raadhuis

9 februari 2016 - 16:02  •  reacties

Muziekschool blijft nog een jaar in het Oude Raadhuis

Alphen aan den Rijn -

De Streekmuziekschool houdt vanaf augustus op met het bestaan in de huidige vorm. Inmiddels is de Nieuwe Muziekschool Alphen aan den Rijn opgericht, die het Oude Raadhuis voor een deel blijft huren van de gemeente. De gehuurde oppervlakte wordt wel kleiner, de nieuwe muziekschool gaat van de huidige 20 lokalen naar 14 lokalen.

De gemeente voorkomt met de tijdelijke huurovereenkomst het risico op kraken, vandalisme en achteruitgang van leegstand. Wethouder Michel du Chatinier laat weten dat er in maart meerdere scenario's worden voorgelegd aan de raad, over wat er met het Oude Raadhuis gaat gebeuren als de huurovereenkomst afloopt.

Subsidie
De gemeente Alphen aan den Rijn maakte begin 2015 de keuze om niet langer subsidie aan de Streekmuziekschool te geven. Hierdoor was de Streekmuziekschool, gevestigd in het Oude Raadhuis, genoodzaakt om te bestaan in de huidige vorm.

Sinds de beëindiging van de subsidierelatie zijn de gemeente en Streekmuziekschool in gesprek over de vergoeding van de personele frictiekosten. De gesprekken zijn met succes afgerond en inmiddels is een vaststellingsovereenkomst ondertekent. De gemeente betaalt een afkoopsom van 1.395.000 euro en een bijdrage van maximaal 15.000 euro zodat de muziekschool ondersteuning kan inhuren voor de afhandeling van de personele zaken.

Fotograaf: Josh Walet
Streekmuziekschool.'
Streekmuziekschool

Muziekschool in het oude gemeentehuis van Alphen aan den Rijn.