Nieuws

« Vorige - Volgende »

Talent op de Vlucht maakt grote indruk in Parktheater

15 februari 2016 - 09:55  •  reacties

Talent op de Vlucht maakt grote indruk in Parktheater

Alphen aan den Rijn -

Vrijdag werd de voorstelling bijgewoond door onder andere burgemeester Spies en wethouder De Jager, maar ook Willem Boersma, directeur van de Alphense noodopvang. Hij is onder de indruk en brengt de voorstelling en groep acteurs onder de aandacht bij het eerstvolgende directeursoverleg van alle COA’s. Dit gezelschap kan immers elk moment uit elkaar vallen, wanneer de mannen worden verdeeld over andere centra in het land. Dat zou een verder groeien van deze voorstelling in de weg staan, terwijl dat precies is wat de initiatiefnemers willen bereiken. Jan de Vries en Marnix de Groot, beide vrijwilliger bij het Kruispunt, artistiek leider van Productiehuis Alphen Nancy Ubert en producent Ellis Buis van De Muziekfabriek hopen dat programmeurs van andere theaters deze acteurs omarmen en een groter podium bieden.

‘Talent op de vlucht’ is een bijzondere voorstelling waarin de dramatische verhalen van negen Syrische vluchtelingen worden verteld. De spelers, zeven amateur-acteurs en twee professionals uit Syrië, leven samen met meer dan 1100 anderen in de noodopvang in de gevangenis van Alphen aan den Rijn. Elk mens daar heeft zijn eigen verhaal. Negen daarvan zijn verwerkt in de voorstelling ‘Talent op de vlucht’. De monologen zijn in het Arabisch; de toehoorder verstaat dan ook geen woord. Maar dankzij het intensieve spel van de acteurs, kwamen de dramatische scènes onontkoombaar tot leven.

Na afloop lichtten de acteurs met behulp van een tolk de verhalen toe en kon het publiek vragen stellen. In de foyer was er daarna gelegenheid om persoonlijk met de acteurs te praten.

De opbrengst van de avonden komt, na aftrek van de kosten, ten goede aan de bewoners van de Alphense noodopvang. De organisatie van de voorstellingen in het Parktheater was in handen van De Muziekfabriek, Productiehuis Alphen, ParkVilla en Het Kruispunt.

Fotograaf: Josh Walet
Parktheater.'
Parktheater

Kunst en cultuur bij Parkexpressie, gelegen in Park Rijnstroom.