Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nieuw bestuur voor de Nieuwe Muziekschool Alphen

29 september 2016 - 11:23  •  Nieuwe Muziekschool Alphen  •  reacties

Nieuw bestuur voor de Nieuwe Muziekschool Alphen

Alphen aan den Rijn - Jan Smid (62) is toegetreden als voorzitter van het bestuur. Jan Smid heeft ruime ervaring in het onderwijs. Als leraar en leidinggevende in het primair voortgezet en hoger onderwijs, als consultant en domeinleider bij een onderwijsadviesdienst, als directeur van een onderwijswerkgeversorganisatie en thans eigenaar/adviseur van een onderwijsadviesbureau. Betrokkenheid bij en interesse in muziek speelt een belangrijke rol in zijn leven. Naast het werk vervulde en vervult Jan Smid diverse bestuursfuncties bij educatieve en culturele organisaties.

Frits Slootweg (63) is toegetreden als bestuurslid. Frits Slootweg heeft een brede commerciële ervaring als marketing/reclameman en als ondernemer. Hij heeft voor een internationale organisatie in Johannesburg, Toronto en Rotterdam gewerkt voor grote opdrachtgevers als Shell en American Express. Met zijn eigen bedrijf in Rotterdam heeft hij jarenlange ervaring opgedaan als ondernemer. Op dit moment werkt hij als zelfstandig adviseur. Muziek maakt een belangrijk deel uit van zijn leven. Hij speelt piano, bezoekt zeer regelmatig concerten, zowel klassiek als eigentijds en speelt in een band.

Jan Smid en Frits Slootweg zijn grote muziekliefhebbers. Samen hebben ze in het verleden met STAM (Stichting Alphen Muziek) meegewerkt aan het organiseren van concerten in de concertzaal van het oude raadhuis. Ze dragen het muziekonderwijs in Alphen aan den Rijn een warm hart toe en gunnen de Nieuwe Muziekschool Alphen de permanente plek in het culturele- en educatieve leven van Alphen aan de Rijn die het verdient.

Het bestuur bestaat verder uit: Ype van der Werd, Iwan Szomoru en Heleen de Korte. Ype van der Werf (penningmeester) is 20 jaar pianodocent aan de Alphense muziekschool. Is afgelopen jaren intensief betrokken geweest bij de opbouw van de Nieuwe Muziekschool. In nauwe samenwerking met het bestuur vervullen Iwan Szomoru (docent saxofoon) en Heleen de Korte (docent piano) de rol van coördinator. Bij hen ligt de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse gang van zaken binnen de NMSA.

Met dit team slaat de NMSA de nieuwe weg in die is ingegeven door de gewijzigde subsidieaanpak van de gemeente, waardoor de NMSA omgevormd werd tot een zelfstandige organisatie. Met het enthousiasme van het huidige team en de kennis en ervaring van de nieuwe bestuursleden op het gebied van onderwijs, marketing en ondernemerschap gaat de NMSA de nieuwe uitdaging met zelfvertrouwen en veel plezier aan. 

Fotograaf: Josh Walet
Nieuwe Muziekschool Alphen.'
Nieuwe Muziekschool Alphen