Nieuws

« Vorige - Volgende »

Moeder en dochter Snell staan samen in Castellum

21 december 2016 - 18:47  •  Fred van Rooij  •  reacties

Moeder en dochter Snell staan samen in Castellum

Alphen aan den Rijn - De een studeerde klassiek saxofoon aan het Haagse conservatorium en voltooide ook nog de Amsterdamse Theater Academie. De ander is nieuw in de wereld van muziek en veroverde het hart van discjockey Giel Beelen en was als singer-songwriter onderdeel van het programma Giels Talentenjacht. Samen stonden ze heel even op het toneel van Paradiso, de een theatraal, de ander mysterieus. Donderdag 29 december om 20.30 uur staan ze samen op de planken in de kleine zaal van Theater Castellum. Een unieke voorstelling: Dialoog.

Geen oudejaarsconference
De eindejaarsvoorstelling is geen oudejaarsconference waarvan Aubrey Snell er een aantal van heeft gemaakt. Geen conference, maar een voorstelling om het jaar af te sluiten. Met een lach, mogelijk een traan, maar vooral met veel ontroering: muziek, sketches en nog meer muziek. Dialoog, zoals de voorstelling heet, is het eerste experiment dat moeder en dochter samen op het toneel brengen. "Het is een muzikale en theatrale voorstelling die de absurditeit opzoekt in het dagelijks bestaan", legt Aubrey de voorstelling uit. "De mens lijkt te bewegen in zijn starheid, maar komt men wel vooruit? Is de muziek de oplossing voor alles wat stilstaat en wat conflicten met zich meebrengt? Hoe gaan we verder en is er nog hoop voor het nieuwe jaar."

Talentvolle moeder en dochter
Aan de hand van Giel Beelen beklimt Naomi Snell de muzikale artiestenladder. Met haar stem neemt ze de luisteraar mee in haar dromen en fantasie. Het was niet voor niets dat de Bijenkorf haar benaderde om de commercial in te zingen die rondom de feestdagen overal te beluisteren en te zien is. Ze zong in die reclame niet alleen, maar schreef ook de tekst en verzorgde de compositie.

Dat Naomi haar talent niet van een vreemde heeft, bewijst Aubrey Snell dagelijks. Een podiumbeest pur sang. Of het nu op het gebied van klassieke muziek is, op theatergebied, of tijdens haar theaterlessen die ze verzorgt, Aubrey gaat alleen voor de volle 100 procent. En dan nu samen met haar dochter op de Alphense bühne: twee muziekfreaks, bühnebeesten en theatertijgers en ook nog, heel gewoon, moeder en dochter.

Kaarten voor de voorstelling van 29 december om 20.30 uur zijn te koop via de website www.theatercastellum.nl en natuurlijk aan de kassa van het theater aan het Rijnplein.

Foto: Jan van Rijn

Fotograaf: Josh Walet
Theater Castellum.'
Theater Castellum

Voor een compleet avondje uit!