Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense scholieren maken kennis met orgelmuziek

29 maart 2017 - 13:25  •  reacties

Alphense scholieren maken kennis met orgelmuziek

Alphen aan den Rijn - De Adventskerk in het Alphense centrum heeft een uniek Steinmeyer-orgel. Stadsorganist Simon Stelling is de vaste bespeler van het instrument. Hij vindt het jammer dat kinderen tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend in aanraking komen met orgelmuziek. Daarom is het idee ontstaan om een muzikale voorstelling te maken, waarin het orgel centraal staat. De keuze is gevallen op het muziekstuk 'Carnaval des Animaux' van de Franse componist Camille Saint-Saëns. In deze compositie worden verschillende dieren muzikaal uitgebeeld.

Scriptschrijver Theo de With en regisseur Aubrey Snell bedachten een verhaal bij de muziek. Op deze manier is een aantrekkelijke muzikale voorstelling ontstaan. Via de stichting Cultuurpalet werd 'Carnaval der Dieren' aangeboden aan groepen 5 en 6 van de Alphense basisscholen. Daar bleek veel animo te zijn voor dit bijzondere project. Er schreven zich meer dan duizend kinderen in.

Op 3, 4 en 5 april gaat het gebeuren. 'Carnaval der Dieren' wordt vijf keer uitgevoerd door Simon Stelling (orgel), Aubrey Snell (saxofoon en spel), Theo de With (spel) en Hester de With (spel).

Fotograaf: Josh Walet
Adventskerk.'
Adventskerk

Mooie kerk in het hart van het centrum.