Nieuws

« Vorige - Volgende »

Rap&Graph vertrekt uit ruimte in theater Castellum

26 april 2017 - 12:43  •  reacties

Rap&Graph vertrekt uit ruimte in theater Castellum

Alphen aan den Rijn - Rap&Graph zit sinds eind 2015 gevestigd in het gedeelte van het theater, waar eerder horecagelegenheid Wrap & Grab was gevestigd. Tineke Maas, destijds directrice van Castellum, bood aan om tijdens het 10-jarig jubileum van Castellum in september 2015 het leegstaande horecapunt te gebruiken voor een expositie van kunst van Alphense jongeren.

"We hadden vanaf Tineke's aantreden contact met haar over het Alphense cultuurleven, omdat ze had aangegeven in Castellum meer ruimte te bieden aan culturele initiatieven", vertelt Marianne Plomp, samen met Ton Peterse initiatiefnemer van Rap&Graph. "Na die geslaagde dag in september volgde haar verzoek aan ons de ruimte permanent te gaan invullen totdat er een definitief besluit zou vallen over het gebruik door Castellum."

Voortzetting
Na de enquête en de stadsgesprekken over het theater blijken de benedenruimten niet te voldoen en liggen er verbouwingsplannen", aldus Marianne. "Er zijn gesprekken gaande om Rap&Graph voor Castellum te behouden. Indien die voorspoedig verlopen komt Rap&Graph terug met meer kunst en cultuur als broedplaats voor jong artistiek talent."

Afscheid
Het afscheid van Rap&Graph wordt gevierd met een expositie van Wharfworks kunstwerken 'The White Wall', ontstaan in de jaren negentig en geïnspireerd op de jeugd in het toenmalige gewelddadige Belfast. Op 5 mei, tijdens het Bevrijdingsfestival op het Rijnplein, is de expositie in de Rabozaal tussen 16.00 en 21.00 uur gratis toegankelijk. Om 17.00 uur en 19.00 zijn er tevens twee optredens met muziek en dans van Braintales.

Fotograaf: Josh Walet
Theater Castellum.'
Theater Castellum

Voor een compleet avondje uit!