Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense kunstenaar exposeert in Berlijns museum

2 mei 2017 - 13:30  •  Chantal van Houten  •  reacties

Alphense kunstenaar exposeert in Berlijns museum

Alphen aan den Rijn - Chantal van Houten exposeert samen met de kunstenaar Essam Marouf in de groeps expositie 'Piece of me'. Deze expositie geeft de emotionele lading weer die Van Houten graag in haar werk tentoonstelt. In totaal zullen tien werken tentoongesteld worden tijdens de expositie.

De expositie is van 5 mei tot 28 mei te zien in het Direktorenhaus te Berlijn.

Over Chantal
Chantal van Houten groeide op in Alphen aan den Rijn. Met haar natuurlijke neiging voor de kunst, tekenende en schilderende zij terwijl haar vrienden buiten gespeeld. Van Houten studeerde aan de Academie voor Media en Kunst in Amsterdam en werkte na het afstuderen in 2005, enkele jaren als grafisch vormgever maar gaf haar baan op om zich volledig te wijden aan de kunst. Sindsdien is haar werk o.a. in Duitsland, Nederland en in de USA tentoongesteld geweest.
 
Haar inspiratie haalt ze uit mensen om haar heen, hun gedrag en emoties, wat ook een steeds terugkerend thema is in haar werk. Vaak hebben haar schilderijen weinig of geen expressie in hun gezicht, juist omdat de emotie erachter ligt en het om het ervaren en herkennen gaat.
Fotograaf: Josh Walet