Nieuws

« Vorige - Volgende »

Organisaties staan in rij om mee te doen in Castellum

6 juni 2017 - 12:59  •  reacties

Organisaties staan in rij om mee te doen in Castellum

Alphen aan den Rijn - Het lijkt erop dat wethouder Kees van Velzen in de raadsvergadering van juni steun krijgt van de gemeenteraad om 'Scenario 2' uit te werken. Dit betekent dat er eind van het jaar een concreet voorstel ligt over de toekomst van theater Castellum.

In scenario 2 gaat het erom de taak van het theater flink uit te breiden met maatschappelijke functies. Een aantal voorzichtige voorstellen gaan over welzijn vanuit welzijnsorganisatie Participe als onderdeel van BOOST, maar er zijn ook veel creatieve initiatieven zoals freerunning in het decor en Streetlive die zich beide sterk op jongeren richten. 

Samenwerken
Steun is er ook van ondernemersvereniging VOA en vanuit de sector maatschappelijk ondernemen. "Wij zien in scenario 2 een prima uitvoering van Nieuw & Anders", zegt Bas de Lange namens de VOA. "Het doel is samenwerken en dat gebeurt nu. Het theater is een stapel stenen, de organisaties maken het tot een trekker. Als ondernemersvereniging juichen wij het voorstel toe. Zo krijgt het theater een toegevoegde waarde voor de regio."

Else Leih meldt namens BOOST: "Als BOOST zetten we in op een vitale samenleving. Dat is nodig voor iedereen. Kwetsbare mensen zijn gebaat met cultuur. Uit onderzoeken blijkt dat dit de stap naar vereenzaming en zorg kan voorkomen. Als wij Castellum niet meer in kunnen zetten voor iedereen krijgen we een saaie en ongelukkige stad!

Budget
"Is er een garantie dat het gaat werken? Nee", zegt directeur Sandra Bruinsma. "Maar ik ga er wel voor staan, dat het plaatje wordt waargemaakt met het beschikbare budget."

Het beschikbare budget bestaat uit maximaal 2 miljoen euro om het theater eenmalig te verbouwen. De entree, de routing en de compartimentering moeten worden aangepakt. Daarnaast is er 4,5 tot 9 ton per jaar nodig om het theater te exploiteren. Met deze subsidie staat of valt scenario 2.

Fotograaf: Josh Walet
Theater Castellum.'
Theater Castellum

Voor een compleet avondje uit!