Nieuws

« Vorige - Volgende »

Preek van de Burgemeester

2 september 2017 - 13:30  •  Andries Paats  •  reacties

Preek van de Burgemeester

Alphen aan den Rijn - In die dienst zal burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn de preek verzorgen. Het belooft een bijzondere gelegenheid te worden waarbij de burgemeester in een informele setting zal spreken over haar visie op het goede samenleven, haar persoonlijke overtuiging en haar drijfveren.

Het thema van haar preek van de leek is ‘Liefde is ruimte geven aan mensen om zichzelf te zijn’.

In deze bijzondere dienst zal de remonstrantse predikant ds. Martine Wassenaar voorgaan en zal ds. Marijke Kwant van de Oudshoornse Kerk de lezingen verzorgen. Er is muzikale ondersteuning door de cantorij van de Oudshoornse Kerk onder leiding van cantor en organist Ad Hesseling. Verder zijn er de Remonstrantse gemeente bijdragen van een bijzonder dubbelkwartet met harpiste Reinilde Zevenbergen. De kerkdienst wordt rechtstreeks uitgezonden door Studio Alphen. 

Na de kerkdienst en het koffiedrinken in de Oudshoornse kerk is iedereen welkom, vanaf 12.00 uur om naar de Remonstrantse kerk, een voormalige synagoge, in de Samuel Aardewerksteeg 11 te komen.

Onder het genot van een welkomstdrankje en een hapje wordt een vitrine met een kandelaar, een Chanoekia, onthuld. De Stichting Herdenking Joodse Vervolgingsslachtoffers beschikt over een Chanoekia (Chanoeka kandelaar) die tijdens de oorlog is ‘gered’ uit handen van de bezetters.

Deze Chanoekia was eigendom van een van de Alphense Joodse families en zij hebben deze bij hun deportatie achtergelaten in hun huis. De Chanoekia is door een buurman uit het huis meegenomen voordat de Duitsers dit konden doen. Een vertegenwoordiger van de bovengenoemde Stichting zal de Chanoekia onthullen.

Verder zal er aandacht zijn voor de replica van een van de twee vazen die de Aron Kodesh, de kast waarin de Torah rollen bewaard werden, siert. De muzikale omlijsting is van de Klezmerband 'NIGUN'.

Fotograaf: Josh Walet
Oudshoornse Kerk.'
Oudshoornse Kerk

Rijksmonument