Nieuws

« Vorige - Volgende »

Marcel Eilers (Voedselpark) krijgt Groen Lintje

3 september 2017 - 11:20  •  reacties

Marcel Eilers (Voedselpark) krijgt Groen Lintje

Alphen aan den Rijn - Fractievoorzitter van Groen Links, René Driesen, reikte de prijs uit, nadat de burgers van Alphen uit 7 genomineerden Eilers en zijn voedselpark hadden gekozen. Groen Links wil het lintje een jaarlijks terugkerende traditie maken. 

Toen VoedselPark Gnephoek in juli 2015 van start ging, was het terrein nog braakliggend. Het was vlak en troosteloos. Nu heeft deze vrijwilligersorganisatie fruitbomen, kleinfruit en allerlei eetbare planten staan. Er zijn er vijvers, sloten en windwallen. Er is er een een wateropvang en nog veel meer. 

Begin dit jaar is het park uitgebreid met de Gnepgaard en met de Natuurmuur, een circa 500 vierkante meter grote houtsingel. Deze is aangelegd met hulp van leerlingen van basisschool de JenaPlaneet.

Met het voedselpark wil de organisatie aantonen, dat lokale productie van voedsel goed mogelijk is en dat er op verantwoorde wijze hoge kwaliteit te verkrijgen is.  

Andere genomineerden waren:  Sanne Verweij (pionier diervriendelijk eten), Jan van Dorp (biologisch boeren), Ad Faasse (coöperatie Groene Hart Energie), Marcel Eilers (voedselpark Gnephoek), Ferd Schelleman (golfclub Zeegersloot), Arie van der Schoor (natuurtuin Boskoop) en Monique Veldman (Archeon, bijenproject)

 

Fotograaf: Josh Walet
René Driesen.'
René Driesen