Nieuws

« Vorige - Volgende »

Eenmalige subsidie voor onderhoud van Parktheater

24 oktober 2017 - 17:30  •  reacties

Eenmalige subsidie voor onderhoud van Parktheater

Alphen aan den Rijn - Door een periode waarin het voortbestaan van het Parktheater onzeker was, heeft het groot onderhoud enige tijd stilgelegen. Vanwege de onderhoudstoestand van het gebouw, tevens rijksmonument, blijkt een grootscheepse restauratie noodzakelijk. De totale kosten zijn begroot op 117.177 euro. Daarvoor heeft de stichting een bijdrage van 20.000 euro aangevraagd, voornamelijk voor onderhoud aan de dakkapellen. 

De stichting hoeft na het toekennen van de subsidie in de toekomst geen beroep meer hoeven doen op de gemeente.

Erfgoed
De instandhouding van het Parktheater draagt bij aan meerdere maatschappelijke doelstellingen. Ten eerste vindt de culturele instelling Parkvilla hier onderdak. Doordat het gebouw behouden blijft, kan Parkvilla haar culturele activiteiten blijven uitoefenen. Daarnaast is het Parktheater als voormalige school van de Martha Stichting en als onderdeel van het huidige Park Rijnstroom belangrijk erfgoed voor de gemeente; een waardering die ook is toegekend door het rijk middels de status van rijksmonument.

"Het is een mooi, karakteristiek pand dus wij kennen die subsidie graag toe", aldus wethouder Kees van Velzen. "Mede dankzij de subsidie blijft dit Alphense erfgoed in stand."

Fotograaf: Josh Walet