Nieuws

« Vorige - Volgende »

Cultuurpalet vindt tijdelijk onderdak in pand V&D

30 november 2017 - 16:35  •  Cultuurpalet  •  reacties

Cultuurpalet vindt tijdelijk onderdak in pand V&D

Alphen aan den Rijn - De ruimte gaat voor diverse projecten van de stichting op het gebied van educatie worden gebruikt. Zo zal er vanaf 18 januari 2018 een grote tentoonstelling worden geopend met werk van Ellen Kooi, Gerco de Ruijter en Hans Wilschut. Leerlingen van de bovenbouw van 35 basisscholen, krijgen de mogelijkheid de tentoonstelling te bezoeken. Er wordt lesmateriaal ontwikkeld en de klassen komen op afgesproken tijden en worden rondgeleid en gaan met het lesmateriaal aan de slag. Ook voortgezet onderwijs wordt uitgenodigd om de tentoonstelling te komen bekijken.

Cees Verboom, directeur Cultuurpalet en samensteller van de tentoonstelling is na lang zoeken naar een passende locatie tevreden. "De drie kunstenaars zijn van museaal niveau en maken indrukwekkend werk. Het is de tweede grote tentoonstelling die door Cultuurpalet wordt georganiseerd", aldus Verboom. Eerder was er in samenwerking met toen nog wonenCentraal de tentoonstelling Het Gezicht met medewerking van o.a. Erwin Olaf, Sam Drukker, Koos Breukel, Francien Krieg en uit de regio o.a. Hanneke Naterop en Marieke van Amerom.

Cultuurpalet wil ook graag op vrijdag en zaterdag voor het publiek open zijn. De stichting zoekt nog vrijwilligers die op die dagen aanwezig willen zijn voor toezicht. Zij kunnen zich aanmelden via info@cultuurpalet.nl.

Fotograaf: Josh Walet