Nieuws

« Vorige - Volgende »

Stichting organiseert weer activiteiten in Adventskerk

9 februari 2018 - 11:49  •  reacties

Stichting organiseert weer activiteiten in Adventskerk

Alphen aan den Rijn - Het Volendams Opera Koor zal op zaterdag 14 april naar Alphen afreizen voor een concert in de Adventskerk. Dit koor is al meer dan 65 jaar een begrip en heeft tientallen TV optredens in binnen- en buitenland verzorgd met onder andere Marco Bakker, Henk Smit en Christine Deutekom. "We willen een gevarieerd muziekprogramma neerzetten en allerlei muziekstijlen aan de orde laten komen. Opera is voor alle generaties en staat midden in de samenleving", aldus Jan de Kruijf, voorzitter van de stichting.  

In de zomer zal er een fietstocht worden georganiseerd naar de Nieuwe Badkapel in Scheveningen. Deze kerk is een copy-paste van de Adventskerk in Alphen aan den Rijn, naar ontwerp van de Scheveningse architect W. Ch. Kuijper. Met invloeden van H.P. Berlage en Jugendstil valt er veel te zien en te leren over de bouw van deze 'tweeling' kerken. "Het nuttige zullen we met het aangename combineren, dus een harinkje happen in Scheveningen hoort daar uiteraard bij", vervolgt De Kruijf.

Op 14 december zal het Chosen Gospel Choir onder leiding van Vladimir Pairel nogmaals optreden in de kerk. Net als afgelopen jaar zal dit black gospelkoor performen met een bekende uit de muziekwereld. Deze keer is dat zangeres en songwriter Pearl Joan. 

Jaarprogramma
"Andere activiteiten in 2018 zijn we nog aan het ontplooien en kunnen we daarom nog niet bekendmaken", aldus De Kruijf. "Met deze sneak peek hopen we ook dit jaar weer veel bezoekers te trekken en succesvol te zijn met het ophalen van opbrengsten uit alle activiteiten. Deze gelden hebben we hard nodig om de Adventskerk met orgel en interieur financieel te ondersteunen en onderhouden. De stichting zet zich daar geheel belangeloos voor in."

Vanaf 16 februari start de kaartverkoop voor het concert van het Volendams Opera Koor via de website van de stichting en via de verkooppunten Haasbeek Julianastraat, Haasbeek Herenhof, Bruna Jabobs in de Atlas, Primera Baronie en Primera Jacobs in de Aarhof.

Fotograaf: Stichting Vrienden van de Adventskerk