Nieuws

« Vorige - Volgende »

Statushouders op podium met zang- en muziekproject

12 april 2018 - 10:29  •  reacties

Statushouders op podium met zang- en muziekproject

Alphen aan den Rijn - "Iedereen heeft een stem om verhalen te vertellen, in welke taal dan ook. En die verhalen vormen de basis voor het project 'Een Goed Verhaal'. Zingen en musiceren kan als geen andere kunstuiting of activiteit mensen en groepen dichter bij elkaar brengen en het helpt bij de taalversterking en het overbruggen van culturele verschillen", aldus de organisatie.

De deelnemers kwamen met een mooie herinnering aan het thuisland of met een leuke ervaring in Nederland. Door te luisteren naar grappige anekdotes en ontroerende herinneringen ontstonden er verhalen die op het podium verteld kunnen worden.

De spelers zijn afkomstig uit Iran, Irak, Syrië, Eritrea en Afghanistan. Onder leiding van twee professionele muziektheatermakers repeteerden zij de afgelopen maanden in de Nieuwe Muziekschool Alphen. Daarnaast wordt de voorstelling ondersteund door het vierkoppige ensemble Windstreken.

Voorstelling
Op 12 mei wordt het project, dat mede mogelijk gemaakt werd door het VSB fonds en de Rotaryclub Alphen aan den Rijn, afgesloten met twee uitvoeringen in de concertzaal van de Nieuwe Muziekschool Alphen.

Fotograaf: Nieuwe Muziekschool Alphen