Nieuws

« Vorige - Volgende »

Ook dit jaar bijzondere kerstvoorstelling in Parktheater

22 mei 2018 - 20:40  •  reacties

Ook dit jaar bijzondere kerstvoorstelling in Parktheater

Alphen aan den Rijn - "We zijn nog volop aan het schrijven", vertelt scriptschrijver Iris Huisman. De manier van werken, vooraf een concept maken en tijdens de repetities pas de teksten, bevalt haar prima. Ook regisseur Michiel van de Burgt vindt het prettig om samen met de spelers een rol uit te werken. "We zijn net begonnen met de repetities en we zijn nog aan het zoeken naar de vorm. Tegen de zomervakantie is het script pas af en dan pas kunnen de spelers hun tekst leren."

Niet alleen is het 'zoeken' voor scriptschrijver en regisseur ook artistiek leider Nancy Ubert weet nog niet precies welke kant het op gaat. "De kerstvoorstelling is losjes gebaseerd op het boek De Heksen van Roald Dahl. Dat is een heel surrealistisch boek. Het is knap van Dahl dat een kinderboek ook volwassenen zo erg aanspreekt. Dat is natuurlijk ook ons doel. Wij maken professioneel theater met amateurs, met als kracht dat we met de kerstvoorstellingen het hele gezin aanspreken."

Op het toneel mag iedereen zijn zegje doen. Zo is Arne Maletzky, opa in het theaterstuk, nog aan het worstelen met de invulling van zijn rol. "Ben ik nu een hele oude opa? Of een redelijk vlotte? En waarom wil ik per se met de kerst naar een hotel aan zee?"
Op het toneel staan kinderen en volwassenen, oude rotten en beginners. Een heel gemêleerd gezelschap, zeg maar. Datzelfde geldt voor de rollen die zij spelen. De heksen, die naar het hotel zijn gekomen voor hun grote jaarlijkse bijeenkomst, moeten allemaal een duidelijke menselijke persoonlijkheid hebben. "Het mag zeker geen karikatuur van 'bezemsteel met zwarte puntmuts' worden", aldus de regisseur.

Mensen nodig
Hoewel technicus Steven Loos, decorbouwer Maarten Warnaar, naaister Aaltje Zwarts en nog een aantal andere oudgedienden achter de schermen al druk aan het meewerken en meedenken zijn, zijn er nog veel meer mensen nodig om de crew compleet te maken. "Wij hebben heel dringend een kinderbegeleider nodig, iemand die er speciaal voor de kindercast is en die ze ook helpt met repeteren", vertelt Ubert.
Ook is een coördinator nodig voor de kostuums. Samen met het productieteam moet worden nagedacht over hoe de ‘look en feel’ moet worden en daarna moet dat ook echt worden uitgewerkt tot een goed concept. Zoals altijd zijn er ook veel meer handen nodig. "Als je echt iets met toneel hebt, maar je wilt niet op het podium staan, is er bij ons meer dan genoeg te doen."

Meer informatie over de kerstvoorstellingen staat op www.stichtingpa.nl. Aanmelden om mee te helpen, kan via info@stichtingpa.nl o.v.v. kerstvoorstelling.

Fotograaf: PR Productiehuis Alphen