Nieuws

« Vorige - Volgende »

Heeft Kunst en Cultuur toekomst in Alphen?

31 augustus 2018 - 15:58  •  Gerrit Willems  •  reacties

Heeft Kunst en Cultuur toekomst in Alphen?

Alphen aan den Rijn - De Alphense Talkshow (DAT) trapt het nieuwe seizoen af met een discussie over de kunst en cultuur in Alphen aan den Rijn. De nieuwe Altas voor Gemeenten, uitgebracht in mei dit jaar, heeft een onderzoek gedaan naar het culturele aanbod van de 50 grootste gemeenten van Nederland. Alphen aan den Rijn staat er slecht voor met een 47e plaats. Gouda doet het wat dat betreft een stuk beter en staat op de 15de plek.

Is er weinig aanbod van kunst en cultuur? Is het aanbod kwalitatief onder de maat? Is de Alphenaar wel geïnteresseerd? Schept de politiek een positief klimaat? Is er een Mecenas? Missen we een kunstkring? Wat moet er gebeuren?

Het panel heeft hier dagelijks mee te maken. Vinden zij ook dat kunst en cultuur in Alphen aan den Rijn zo weinig voorstelt? Aan tafel zitten:

  • Monica Leuring – directeur Parkvilla
  • Machiel van der Schoot – ondernemer. Actief in de Alphense popscene en veel meer.
  • Jan van Rijn – fotograaf / Sta-Art
  • Een vierde panellid (wordt later bekendgemaakt).

De presentatie is in handen van Ina de Jong en Gerrit Willems.

Kom en praat mee! Kunst is er niet voor een kleine elite. Kunst en cultuur is er voor iedereen. U bent zelf een stuk van de Alphense cultuur.

Let op! De Alphense Talkshow wordt aanstaande zaterdag, 1 september gehouden in de foyer van Parkvilla in Park Rijnstroom. De inloop is vanaf 15.30 uur. De talkshow wordt gehouden van 16.00 - 17.30 uur. De toegang tot DAT is helemaal gratis. We verwachten een volle zaal. Na afloop van de show is er uitgebreid de gelegenheid tot napraten met een drankje.

Van harte welkom aanstaande zaterdag!

Fotograaf: Josh Walet