Nieuws

« Vorige - Volgende »

Drie opties voor kunst op het Raoul Wallenbergplein

22 september 2018 - 16:07  •  reacties

Drie opties voor kunst op het Raoul Wallenbergplein

Alphen aan den Rijn - Er zijn twee nieuwe kunstwerken ontworpen voor op de rotonde, namelijk De Poort van kunstenaar Luc Tichelen en Het Drieluik van kunstenaar Linda Verkaaik. 

De Poort verwijst naar de Limes, de noordelijke grens van het Romeinse Rijk, en moet een 11 meter hoog kunstwerk worden. In de poort wordt een nader te bepalen gedicht uitgesneden. Ook wordt het kunstwerk in het licht gezet.

Het Drieluik is volgens wethouder Leo Maat, verantwoordelijk voor Kunst en Cultuur, een knipoog naar de kleurrijke gemeente. Het gekleurde glas verwijst onder andere naar water en bloemen. Dit kunstwerk moet zo'n zes meter hoog worden.

Ook is er de optie om te kiezen voor het behoud van het huidige, blauwe kunstwerk. Als de keuze is dat het huidige kunstwerk blijft staan, dan wordt het geld dat gereserveerd was voor een nieuw kunstwerk besteed aan kunst elders in onze gemeente. De bestemming wordt dan later bepaald.

Stemmen
Stemmen kan vanaf 20 september via website www.alphenaandenrijn.nl/nieuwkunstwerk. Elke inwoner mag één stem uitbrengen. De optie waarop de meeste stemmen komen, wordt uitgevoerd.

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn