Nieuws

« Vorige - Volgende »

'Gluren bij de buren' mag in Alphense bibliotheek

30 oktober 2018 - 09:12  •  reacties

Gluren bij de buren mag in Alphense bibliotheek

Alphen aan den Rijn - Dit jaar bestaat de gemeente 100 jaar. Alle reden voor het Historisch Platform Alphen aan den Rijn om de oorspronkelijke kernen nader met elkaar kennis te laten maken. Gezamenlijk hebben de zeven historische verenigingen de tentoonstelling 'Gluren bij de buren' samengesteld, die de bezoeker door honderd jaar geschiedenis heen leidt. De fototentoonstelling geeft een beeld over de geschiedenis van Alphen aan den Rijn en haar zeven kernen tussen 1918 en 2017.

Bij de opening zal Arjan van 't Riet van de Stichting Aarlanderveens Archief de inleiding verzorgen. Omdat Aarlanderveen de voorlaatste halte is van de reizende expositie staat Aarlandervener Arjan van 't Riet stil bij de grensbepalende gebeurtenissen rond het samengaan van zijn dorp met Alphen en Oudshoorn. Hoe zijn de nieuwe gemeentegrenzen tot stand gekomen op dit knooppunten van rivieren en waterwegen?

De officiële opening zal op 3 november plaatsvinden om 11.00 uur in de bibliotheek. De tentoonstelling is tijdens de openingstijden van de Bibliotheek vrij toegankelijk en zal tot en met zaterdag 5 januari 2019 te bezichtigen zijn. Geïnteresseerden zijn welkom bij de opening.

Fotograaf: PR Bibliotheek Rijn en Venen
Bibliotheek.'
Bibliotheek

Voor het lenen van boeken.