Nieuws

« Vorige - Volgende »

Stichting plaatst vleugel in de Adventskerk in Alphen

15 november 2018 - 13:30  •  reacties

Stichting plaatst vleugel in de Adventskerk in Alphen

Alphen aan den Rijn - "Na een reeks succesvolle concerten in de Adventskerk, waarvoor we elke keer een vleugel moesten inhuren, werd het tijd om een eigen vleugel in de kerk te plaatsen", aldus Jan de Kruijf, voorzitter van de stichting. "In het Groene Hart zijn we uniek met het hebben van een vleugel in een kerk die tezamen met het kerkgebouw gehuurd kan worden voor concerten. Naast het zeldzame Steinmeyer orgel waarop Simon Stelling vaste organist is, bieden we nu ook een vleugel aan. We hopen dat we hiermee een aanzuigende werking creëren voor koren, muzikanten en allerlei organisaties op het gebied van kunst & cultuur."

Behalve het organiseren van eigen evenementen door de stichting, probeert de stichting ook de kerk te verhuren aan bijvoorbeeld bedrijven voor een kerstconcert voor relaties of voor lezingen en presentaties. "Met de opbrengsten van de verhuur van de kerk, het werven van zowel zakelijke als particuliere vrienden én het organiseren van evenementen kunnen wij de kerk met orgel en interieur financieel ondersteunen en onderhouden", stelt de Kruijf.

Het eerstvolgende georganiseerde concert is het Black Gospelconcert op 14 december. Dan zal het Chosen Gospel Choir optreden met Pearl Jozefzoon en Sharon Kips, beiden bekenden in de muziekwereld.

Fotograaf: PR Stichting Vrienden van de Adventskerk