Nieuws

« Vorige - Volgende »

Productiehuis Alphen speelt voorstelling 'Nee, niet nu!'

26 november 2018 - 12:30  •  reacties

Productiehuis Alphen speelt voorstelling Nee, niet nu!

Alphen aan den Rijn - Nu de voorstellingen naderen, wordt er hard gewerkt aan de laatste punten op de ï. "Het wordt een prachtige voorstelling waarin ook het kerstgevoel een mooie plek heeft gekregen", vindt artistiek leider Nancy Ubert. "Wij zijn er nu al trots op." 

Crew
Er staan maar liefst 23 spelers op het toneel. De kinderrollen zijn dubbel bezet, de kinderen spelen ieder de helft van de voorstellingen mee. Zij acteren allemaal onder leiding van regisseur Michiel van de Burgt, die voor de tweede keer een stuk van Productiehuis Alphen regisseert. Onder de acteurs zijn veel bekende amateurtoneelspelers zoals Arne Maletzky in de rol van opa, Bibi van de Kraan als mevrouw Jansen en Floortje Keijzer als de held van het verhaal. Ook staan er nieuwkomers op de planken zoals Nubia Eilander, Mieke Toor en Geraldine Voost.

Achter de schermen zijn minstens zoveel professionele vrijwilligers actief. Hoewel de productieleider en de scriptschrijver nieuw zijn, is het grootste deel van de crew er al jaren bij. 

Het verhaal
Het verhaal is gebaseerd op het bekende verhaal van schrijver Roald Dahl. In het gezellige familiehotel De Vier Zeesterren is vlak voor de kerstdagen de jaarlijkse bijeenkomst van een vrouwenvereniging die zich verzet tegen wreedheid jegens kinderen. De vrouwen hebben echter een afschuwelijk geheim, iets met toverdrank en muizen. Uiteindelijk verdwijnen de kinderne, gaat het fout in de keuken en lijkt de kerstmaaltijd in de soep te lopen. Ondertussen is een oude zeebonk samen met zijn kleindochter druk bezig om de boel te redden. Dat lukt bijna. Met de nadruk op bijna..

Ubert benadrukt dat Nee, niet nu! een familievoorstelling is voor kinderen vanaf ongeveel 7 jaar.

Voorstellingen
De kerstvoorstelling wordt gespeeld in het Parktheater. De voorstellingen zijn op zaterdag 15 december (20.15 uur, première), zondag 16 december (14.00 uur), zaterdag 22 december (20.15 uur), zondag 23 december (14.00 uur) en woensdag 26 december (14.00 uur). Kaarten à 16 euro zijn te koop via de website van Parkvilla.

Fotograaf: Productiehuis Alphen