Nieuws

« Vorige - Volgende »

'We kunnen moeilijk de mast van een schip afzagen'

25 januari 2019 - 15:06  •  reacties

We kunnen moeilijk de mast van een schip afzagen

Alphen aan den Rijn - Samen met de gemeente Alphen aan den Rijn heeft Archeon gewerkt aan het Masterplan Archeon over de uitbreidingsplannen. Tegelijkertijd is door de gemeente het bestemmingsplan Alphen-Stad, waar het museumpark onderdeel van is, klaargestoomd.Dit bestemmingsplan geeft nu aanleiding tot vragen, omdat het erop lijkt dat het Masterplan hierin niet is meegenomen. Om problemen te voorkomen is directeur Jack Veldman in de pen geklommen en hij heeft een zienswijze ingediend. Het gaat daarbij vooral om de ruimte die nodig is voor het nieuwe scheepvaartmuseum, replica’s van historische panden en uitbreiding van horeca.

"We kunnen moeilijk de mast van een van de Schepen van Zwammerdam afzagen omdat die niet in het gebouw past", legt Veldman uit. Hij vraagt dan ook expliciet aandacht voor de benodigde hoogte voor een deel van het nieuwe scheepvaartmuseum.
De uitbreiding en de nieuwe parkeerplaatsen komen langs de Archeonlaan, waar ook de huidige parkeerplaats ligt. Dat vindt een aantal omwonenden op het Polderpeil niet prettig. Zij vrezen overlast in de wijk.
Volgens wethouder Kees van Velzen is er geen probleem: "Het is slechts een rimpeling in een mooi proces."

Fotograaf: Alphens EV