Nieuws

« Vorige - Volgende »

Ebenezer Scrooge zoekt boekhouder Bob Cratchit

3 maart 2019 - 11:32  •  reacties

Ebenezer Scrooge zoekt boekhouder Bob Cratchit

Alphen aan den Rijn - De kerstvoorstelling Scrooge! krijgt vorm in de hoofden van de makers. Het script, een bewerking van de klassieke novelle A Christmas Carol van Charles Dickens,  staat in de steigers. Het theater is geboekt. Nu nog toneelspelers vinden voor alle grote en kleine rollen. Dat doet Productiehuis Alphen (zeg maar PA) zondag 17 maart tijdens de audities. De inschrijving voor deze audities is verlengd naar vrijdag 8 maart.

"Wij maken toneel met amateurspelers onder begeleiding van professionals", vertelt regisseur Nancy Ubert. "We willen altijd graag een mix van spelers die vaker toneel hebben gespeeld, bij ons of elders, en nieuwe mensen. Het is een prachtig proces als je ziet dat iemand helemaal onbevangen binnenkomt en uiteindelijk de sterren van de hemel speelt. Het is net zo mooi als een ervaren amateur-toneelspeler een heel nieuw karakter neerzet."

Scrooge! wordt een echte familievoorstelling. Er zijn zowel avond- als middagvoorstellingen, waarvan ook een aantal in de kerstvakantie. Voor wie het verhaal niet kent: Ebenezer Scrooge is een onvriendelijke gierigaard die op kerstdag met zijn nare karakter wordt geconfronteerd door drie geesten. De geesten van het verleden, het heden en de toekomst laten zien hoe het met Scrooge af zal lopen als hij zijn leven niet betert. Natuurlijk is het eind goed al goed, want het is tenslotte kerst…

Rollen
Tijdens de audities op zondag 17 maart wordt duidelijk naar wie de hoofdrol van Ebenezer Scrooge gaat. Ook worden de drie geesten gecast. Man, vrouw, jong, oud; dat maakt niet uit. Voor de rol van boekhouder Bob Cratchit zoekt PA naar een speler tussen 35 en 45 jaar. Voor zakenpartner Marley wordt een oudere speler gezocht. Verder is er plaats voor een jonge neef Fred, Scrooge als twintiger, jeugdliefde Belle en een oudere huishoudster.

Audities volwassenen
De audities voor alle rollen voor volwassenen (vanaf 20 jaar) zijn op zondag 17 maart de hele dag in het theater van Parkvilla, Park Rijnstroom, Alphen aan den Rijn. De uiterste aanmeldingsdatum voor de auditiedag is 8 maart in verband met het leren van teksten. Auditanten ontvangen na aanmelding een inschrijvings- en informatiepakket. Aanmelden kan via info@stichtingpa.nl onder vermelding van: auditie Scrooge 2019.

Fotograaf: PR Productiehuis Alphen / Hans Verbeek