Nieuws

« Vorige - Volgende »

Groene Hart Lyceum zet de musical Grease op de planken

8 maart 2012 - 12:38  •  reacties

Groene Hart Lyceum zet de musical Grease op de planken

Alphen aan den Rijn -

Grease draait om de zomerliefde van Sandy en Danny, die wordt verbroken door het einde van de vakantie. Tot dat Sandy bij Danny op school komt. Daar komt Sandy erachter dat Danny een heel ander persoon is. Zal hun liefde de verwachtingen van anderen overwinnen? Zal het haar lukken om het hart van Danny te veroveren…

Jaarvullend project
Het hele jaar zijn de leerlingen van het Lyceum druk bezig geweest om de musical Grease op de planken te krijgen. Elke week oefenen zij onder leiding van theaterdocente mevrouw Koop en muziekdocent de heer Rohrbach hun zang- en acteertalenten om op vrijdag 30 maart en zaterdag 31 maart drie spetterende optredens neer te kunnen zetten.

De musical
Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige film Grease uit 1978, waarin John Travolta en Olivia Newton-John schitterden in de hoofdrollen van Danny en Sandy. De lieve en verlegen Sandy is in de vakantie gevallen voor Danny. Maar als zij bij hem op school komt te zitten, blijkt hij leider te zijn van de T-birds. Een bende die het op school voor het zeggen heeft. Deze Danny lijkt absoluut niet op de Danny die Sandy heeft ontmoet in de vakantie…

Leerpark verzorgt decor
 Zo Iedere musical heeft natuurlijk een decor nodig, ook dit jaar is deze gemaakt door dhr. van As, bouwdocent op het Groene Hart Leerpark en zijn leerlingen. Het Leerpark heeft vorig jaar ook het decor verzorgd van de musical Mamma Mia en levert o.a. ook een bijdrage geleverd aan het Rijnplein Ice Event / Winterspektakel. De leerlingen leveren op deze manier een nuttige bijdrage en leren tegelijkertijd in de praktijk.

Kaarten kopen?
De voorstellingen, op het Lyceum aan de Tolstraat 11, 2405 VS, vinden plaats op vrijdag 30 maart om 19.30 uur en op zaterdag 31 maart om 13.30 uur en 19.30 uur. De kaarten kosten 5 euro en zijn te hier te reserveren. Per voorstelling kunnen er 250 mensen in de zaal, dus wees er snel bij!

Sponsors nodig
Ook voor deze musical is een budget nodig, dus gingen de leerlingen onder leiding van dhr. Noij op zoek naar sponsoren. Een aantal bedrijven zag er wel wat in om dit initiatief te sponsoren. Grease is mede mogelijk gemaakt door: Accountskantoor van Geen, Huisartsenpraktijk Prelude, Kaliber Onderwijsondersteuning, Lumas Truck en Trailer Service, Ten Brink Foodretail, Triple r Alliance, Trossel, Tuijn Optiek, Van Keeken schoenen.

Er zijn nog steeds heel hard sponsors nodig om helemaal uit de kosten te komen, u kunt zich via Wietske Hurrelbrinck, wietske_hurrelbrinck@hotmail.com, aanmelden om welke vorm dan ook een bijdrage aan Grease te leveren. Uiteraard wordt u dan van harte uitgenodigd om één van de voorstellingen?

Fotograaf: Josh Walet
Groene Hart Lyceum.'
Groene Hart Lyceum

Middelbare School

30-03-2012 tot 31-03-2012 - Grease de Muscial.'
30-03-2012 tot 31-03-2012 - Grease de Muscial

Op 30 maart en 31 maart zal de musical Grease worden opgevoerd!