Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphen Art 2019 begint vorm te krijgen

16 april 2019 - 11:49  •  reacties

Alphen Art 2019 begint vorm te krijgen

Alphen aan den Rijn - Na de succesvolle editie van 2017 - waarin street-art een grote rol speelde (o.a. in het pand van de V&D) - is er dit jaar gekozen voor een nog bredere aanpak. 

Door een geslaagde crowdfunding actie en bijdragen en ondersteuning van o.a. winkeliersverenigingen en de gemeente is dat mogelijk gemaakt. De meeste van de deelnemende kunstenaars zijn afkomstig uit de regio maar ook een aantal landelijk bekende kunstenaars zullen acte de presénce geven.

Naast de street art – waarvoor ruim 20 graffiti kunstenaars op diverse plaatsen “live” hun werk zullen maken, zullen er ook een groot aantal stencil-artists met zgn. sjabloon kunstwerken te zien zijn, zowel binnen als buiten. De andere kunstvormen – zoals schilderkunst, keramiek, beelden en ander ruimtelijk werk - zullen in diverse leegstaande winkelpanden in het centrum van Alphen aan den Rijn tentoongesteld worden. 

Speciale aandacht is er voor fotografie; naast een speciale pop-up fotogalerie in een leegstaand pand zal er ook een buitententoonstelling zijn van een 10-tal fotografen. Verder wordt er in samenwerking met het filmhuis van Parkvilla twee documentaires vetoond, “Visages Villages “ en “The Man who stole Banksy”.

Er zal ook een winkelpand ingericht worden als “open podium”, daarop kunnen muzikanten, dichters, performers hun specifieke kunsten laten zien. De organisatie nodigt een ieder die zich daartoe aangesproken voelt om zich daarvoor op te geven door een mail te sturen naar: info@alphenart.nl o.v.v. open podium.

De officiële opening zal op vrijdag 10 mei om 17.00 uur worden verricht door Dhr. Leo Maat en zal uiteraard met kleur, fleur en muziek gebeuren.

"De organisatie is ervan overtuigd dat het voor iedere bezoeker een feestje zal zijn om door het centrum te dwalen, zeker omdat op zaterdag ook nog het korenfestival zal plaatsvinden, zodat er voor de ogen en oren veel te genieten valt.", meldt de organisatie.

Alphen Art is een samenwerking tussen Sta-Art, RenNL en VijfB.


Fotograaf: Josh Walet