Nieuws

« Vorige - Volgende »

Tentoonstelling 'Begraven verleden van de Hooftstraat'

5 juni 2019 - 17:12  •  reacties

Tentoonstelling Begraven verleden van de Hooftstraat

Alphen aan den Rijn - Door deze opgravingen is de gemeente meer te weten gekomen over het wonen en leven aan deze straat door de eeuwen heen. In de pop-up tentoonstelling ‘Begraven verleden van de Hooftstraat’ wordt dit verhaal met jou gedeeld. Verspreid over verschillende winkels aan de Hooftstraat is een selectie aan opgegraven vondsten te bekijken in de etalages van de winkeliers. Daarbij valt er veel te lezen over het ontstaan en de geschiedenis van deze straat, maar ook over de archeologische opgravingen.

De pop-up tentoonstelling wordt op vrijdag 7 juni geopend door wethouder Leo Maat en zal tot eind augustus te bezoeken zijn aan de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn. Bij de VVV en de bibliotheek (Aarkade 5) kun je een folder ophalen met daarin meer informatie over de looproute en over de tentoonstelling.

In het Pinksterweekend op zondag 9 en maandag 10 juni verzorgt het Gilde Alphen aan den Rijn in samenwerking met de VVV rondleidingen langs de tentoonstelling. Je kunt hier gratis aan deelnemen. De start is beide dagen om 14.00 uur vanaf restaurant Koeien en Kaas, Hooftstraat 1. Het duurt maximaal 1 uur. Aanmelden kan bij Ton Dalman, coördinator stadswandelingen Gilde: tel. 06-21612338 of stadswandelingen@gildealphenaandenrijn.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Fotograaf: Oud Alphen