Nieuws

« Vorige - Volgende »

Politieke steun Kasteel ver te zoeken

14 juni 2012 - 11:21  •  reacties

Politieke steun Kasteel ver te zoeken

Alphen aan den Rijn -

Het college van burgemeester en wethouders in Alphen besloot vorige week om de subsidiekraan per 2013 stop te zetten, omdat het ontbreekt aan een accountantsverklaring.

In een reactie zei wethouder Hélène Oppatja deze week niet over één nacht ijs te zijn gegaan. Het Kasteel heeft volgens haar al jaren grote financiële problemen en legt al drie jaar op rij geen geldige subsidieverantwoording af. Oppatja: 'Regels zijn regels en iedereen moet zich aan de wet houden.'

Het Kasteel hoopt dat de gemeenteraad voor het poppodium in de bres springt middels een motie, maar daar zien veel partijen niets in. 'Het zit met de financiën niet goed en er is een schuld. Het kan zo gewoon niet langer', aldus VVD-fractievoorzitter Ruud Gebel in Alphen.cc. Hij zegt dat 'het einde voor Het Kasteel in zicht is'.

Directeur Edwin Bruins stelt op zijn beurt dat Het Kasteel na een reorganisatie per 1 september of 1 oktober quitte draait. Hij hoopt er dan ook op dat de Alphense politiek toch clementie biedt. Als de subsidie definitief wordt stopgezet, moet de uitgaansgelegenheid na dertig jaar noodgedwongen haar deuren sluiten.

Fotograaf: Josh Walet
Het Kasteel.'
Het Kasteel

Al jaren het pop- en cultuurpodium van Alphen aan den Rijn.