Nieuws

« Vorige - Volgende »

Een hele week kunst bij Parkexpressie

20 juni 2012 - 13:15  •  Parkexpressie  •  reacties

Een hele week kunst bij Parkexpressie

Alphen aan den Rijn -

De Kunstclub is voor kinder-en tussen de 7 en 12 jaar en staat deze zomerweek helemaal in het teken van voedsel! Het wordt een spannende week waar we binnen en buiten werken met veel verschillende materialen: klei, hout, verf, papier, deeg en soep. Edelsmeden is een ambachtskunst. Vanaf 10 jaar mag je meedoen met deze workshop.

Door middel van leuke opdrachten maak je kennis met verschillende technieken en materialen, zoals zagen, buigen, vijlen, schuren in alpaca en messing. Hanneke Naterop laat je deze week werken naar portret en model. Dit kan heel realistisch zijn, maar je kunt ook abstracter gaan werken. Gemengde technieken worden gebruikt in de cursus van Annemarie van Hooff. Gemengd in de meest brede zin van het woord, dus niet alleen met gebruik van teken en schildermaterialen, maar ook met textiel, foto’s en papier. Het verleggen van je grenzen staat in deze cursus centraal. Bij Gerard Huysman leer je in deze week om te gaan met kleur. Naast de vele andere aspecten van het schilderen is het vinden van de juiste kleuren één van de belangrijkste onderdelen van het schilderen. Els van Foeken begeleidt de cursus steenbewerken.

Als het weer het toelaat, werken we heerlijk buiten. Op vrijdagmiddag is er voor alle cursisten een uitgebreide lunch. We sluiten de week af met een expositie van al het werk dat in deze week is gemaakt.

Fotograaf: Josh Walet
Parkexpressie.'
Parkexpressie

Kunst en cultuur bij Parkexpressie, gelegen in Park Rijnstroom.