Nieuws

« Vorige - Volgende »

Bluesfestival Boskoop

28 februari 2013 - 16:06  •  reacties

Bluesfestival Boskoop

Alphen aan den Rijn -

Flora gebouw, Parklaan 4, 2771 GB  Boskoop


Southside Blues Revue
Deze band verzorgt de aftrap van het Blues Festival
 Boskoop. Southside Blues Revue speelt old school blues, soul, funky stuff and rock&roll. Stijlen van Chicago naar Texas en van West Coast naar New Orleans. Ondanks het feit dat de basis met Armando Jansen (zang, gitaar), Ruud Spetter (drums), Pim Spetter (keyboards) en Mark Harmsma (basgitaar) hetzelfde is gebleven is het geluid met de komst van zanger Jay Bodean en de saxofoon en trompet van de Southside Horns duidelijk anders geworden. Vorig jaar wisten zij het publiek op en top te vermaken, dus dit jaar zorgen zij voor een spetterende start!

Kaz Lux
Kaz Lux wie kent hem niet! Vooral bekend van Brainbox. Weinig zangers in de geschiedenis van de Nederpop hebben zo’n karakteristieke stem als hij. Krachtig en hoog, uit het hart en uit de tenen, druipend van blues, schoonheid en wanhoop. Nu houd hij zich bezig met eigen liedjes schrijven en solo vertolken. Door samenwerking met Jan Akkerman is het met goud bekroonde album ‘Eli’ voortgekomen.

Twelve Bar Blues Band
Bassist Patrick ‘Sideburn’ Obrist, drummer ‘Wild’ Marcel Bakker en rhythm gitarist Randy Pears vormen samen de hechte basis van 12BBB. De Twelve Bar Blues Band speelt voornamelijk eigen werk en haalt daarbij haar inspiratie uit de Chicago blues. Onder aanvoering van supertandem Jan J. Scherpenzeel, alias J.J. Sharp (lead vocals & harmonica) en Kees Dusink, (lead & slide guitar) weet de band bij ieder optreden publiek en organisatoren versteld te doen staan van de hoge kwaliteit en de ultieme bluessfeer zoals je die in een kroeg in Chicago of New Orleans zou verwachten. Winnaar Dutch Blues Foundation Award:
Best Dutch Bluesband 2010 en Best Dutch Guitarist 2011
Winnaar Bluesforum.nl Award: Cd Of The Year 2008

Livin’ Blues Experience
Leadzanger Nicko Christiansen weet vanaf de eerste song zijn publiek op te zwepen en met humor op het verkeerde been te zetten. Hij zingt als een lijster, speelt prima sax en ook de percussie klopt. Tel daar de energie en gekke bokkesprongen rustig bij op. Kees van Krugten drumt strak met prachtige soli, Jeroen van Niele bast er flink op los, Loek van der Knaap weet waar een gitaar in de bluesrock voor bedoeld is en Francois Spannenburg speelt geweldig mondharmonica. De vonken springen er letterlijk vanaf tijdens dit optreden! Een waardige afsluiter van deze avond!

Fotograaf: Josh Walet

Verwante nieuwsberichten