Nieuws

« Vorige - Volgende »

Avanti-ploeg rijdt 77-jarige deelnemer LAURA omver

1 juli 2014 - 15:18  •  reacties

Avanti-ploeg rijdt 77-jarige deelnemer LAURA omver

Alphen aan den Rijn -

Van zijn val kan de bejaarde deelnemer zich weinig meer herinneren. Ooggetuigen weten echter te vertellen dat het misging toen Hoogenboom van achter werd geraakt door meerdere fietsers, gekleed in shirts van wielervereniging Avanti. "Het ging mis toen één van de Avanti-rijders achterom keek en de fietser voor hem raakte. Daarna werd de man ook door andere Avanti-rijders geraakt," aldus een getuige. Hoogenboom vloog door de aanrijding over de kop en kwam met zijn fiets hard ten val. De fietsers in de shirts van Avanti zijn na het ongeval doorgereden.

Hoogenboom vertelt dat hij na zijn val in 'een beetje in shock' was en zijn rechterarm nauwelijks kon bewegen. Hierop hebben omstanders de ;ambulance gebeld en werd de Zoeterwoudenaar naar het ziekenhuis in Leiderdorp vervoerd.

Duidelijk mag zijn dat meneer Hoogenboom zijn deelname aan deze editie van de LAURA al na vijf minuten heeft moeten staken. Aan zijn val heeft Hoogeboom een gebroken rib en mogelijk een gescheurde rib overgehouden. Ook zijn fiets en helm zijn bij de valpartij dusdanig beschadigd, dat ze niet meer te gebruiken zijn.

Fotograaf: Josh Walet
Munneke Lourens