Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nieuw op Culinair Alphen: Heel Alphen Bakt

5 augustus 2014 - 16:20  •  reacties

Nieuw op Culinair Alphen: Heel Alphen Bakt

Alphen aan den Rijn -

Meedoen?
Kandidaten die mee willen doen aan Heel Alphen Bakt moeten zich uiterlijk 8 augustus (individueel of als duo) inschrijven via www.heelalphenbakt.nl. Daarvoor gelden wel enkele spelregels. Zo mogen de deelnemers geen professioneel brood- of banketbakker zijn. Zij krijgen twee weken van tevoren de opdracht toegezonden, die ze zelfstandig moeten voorbereiden. Op de dag zelf zijn de basisingrediënten om te bakken aanwezig, net als alle benodigde hulpmiddelen. De deelnemers mogen zelf eventuele aanvullende ingrediënten meenemen.

Demonstratie Robèrt van Beckhoven
Heel Alphen Bakt start op zondagmiddag 31 augustus om 13.30 uur met een demo van Robèrt van Beckhoven die voor iedereen toegankelijk is. Daarna zullen de kandidaten aan hun wedstrijd beginnen. De jurering en prijsuitreiking – ook weer voor het publiek bij te wonen – zal rond 17.00 uur plaatsvinden.

Jury
Tijdens de bakwedstrijd worden video-opnames gemaakt door het mediateam van Culinair Alphen. En natuurlijk zal het publiek de thuisbakkers kritisch volgen. Dat geldt ook voor de jury, die voorgezeten wordt door Robèrt van Beckhoven. Ard van den Berg van Banketbakkerij Stevers zal ook in de jury plaatsnemen. 

Heel Alphen Bakt wordt mogelijk gemaakt door Goedhart Keukens & Tegels, dat samen met keukenapparatuurleverancier AEG optreedt als sponsor van deze unieke zoektocht naar Alphens grootste baktalent.

Foto: Robèrt van Beckhoven, bekend van Heel Holland Bakt.

Fotograaf: Josh Walet