Nieuws

« Vorige - Volgende »

Loterij Rijnplein voor Alphen díHuZes

19 maart 2015 - 19:00  •  reacties

Loterij Rijnplein voor Alphen díHuZes

Alphen aan den Rijn -

“We kunnen natuurlijk voor 15.000 euro Marco Borsato laten komen, maar we kunnen ook ons voor het jubileum bestemde geld voor een goed doel inzetten”, zegt voorzitter van Winkeliersvereniging Rijnplein, Sjoerd Vlietstra. “Het winkelend publiek koopt loten en maakt kans op een van de vele prijzen en wij ‘verzamelen’ het geld van de lotenverkoop. De gehele opbrengst van de loterij gaat naar Team Alphen d’HuZes.”

De uitslag van de loterij is op zaterdag 18 april tijdens het evenement De Proloog op het Rijnplein. Die dag staat helemaal in het teken van Alpe d’HuZes. In totaal verzorgt de Alphense drukkerij Okay Color de print van 30.000 loten. Hoofdprijzen zijn een reischeque voor twee personen, een Giant Defy racefiets en een flatscreen televisie. Alle prijzen worden ter beschikking gesteld door de winkeliers en door de winkeliersvereniging.

Nu komt dit goede doel niet uit de lucht vallen. Zowel Vlietstra (Specsavers) als collega-winkeliers  Dennis Wigcherink (Délifrance) en Hans van Zon (Audicien) maken deel uit van het team van zestig bevlogen Alphenaren. Zij bereiden zich als groep voor op de beklimming van de Alpe d’Huez op donderdag 4 juni. Daar staan straks vijfduizend mensen aan de start om de berg maximaal zes keer te beklimmen. 

Het evenement Alpe d’HuZes is elk jaar begin juni. Ongeveer 5.000 deelnemers doen mee aan de beklimming van de Alpe d’Huez. Elke deelnemer zamelt individueel geld in. De teams zamelen met z’n allen geld in. En, Team Alphen d’HuZes doet ook mee aan grote acties om de opbrengst nog groter te maken. De totale opbrengst, die jaarlijks ver boven de 10 miljoen euro ligt, gaat naar projecten om de ziekte kanker te bestrijden.

“Al tien jaar winkelen mensen hier bij ons”, zegt Vlietstra. “Dan is het goed om als winkeliers je maatschappelijke betrokkenheid te laten zien en ook iets terug te doen. Elke Alphenaar die bij een van ons de winkel in stapt heeft te maken met de vreselijke ziekte kanker. Of het nu bij jezelf, je familie, vrienden of een collega is. Als Rijnplein ondersteunen we het onderzoek naar een remedie om de ziekte niet langer dodelijk, maar chronisch te laten zijn.”

Fotograaf: Josh Walet
Rijnplein.'
Rijnplein

Het hart van Alphen aan den Rijn.