Nieuws

« Vorige - Volgende »

Tweede editie Alphense Maestro 23 mei op Rijnplein

4 mei 2015 - 09:17  •  reacties

Tweede editie Alphense Maestro 23 mei op Rijnplein

Alphen aan den Rijn -

Ingrid Schouten, Marjon Verkleij, Janny van Wijngaarden, Joep van Buuren, Michel du Chatenier, Stefano Fanunza, Sander de Nie, Fred Noorlander, Bart van Riessen en Machiel van der Schoot nemen het stokje tegen elkaar op. Zij worden van deskundig commentaar voorzien door de jury die bestaat uit Tineke Maas (directeur theater Castellum), Piet Brummer (directeur Streekmuziekschool) en Joop Nijholt (dirigent en musicus).

De aanstormende directie talenten gaan niet geheel onvoorbereid het podium op. Zij krijgen vooraf een mp3 met het te dirigeren nummer en ze krijgen een basisles directie van FPO dirigent Lucienne de Valk.

FPO organisatrice Cora Blanken: “Vorig jaar waren er kandidaten die in de aanloop naar het evenement twijfels over hun aanmelding kregen. Maar na afloop van het spektakel waren allen zeer enthousiast. We gaan dit jaar wederom voor een editie waar publiek, deelnemers, jury en orkest met plezier aan terug denken.”

Het evenement zal op 23 mei 2015 vanaf 12.00 uur te horen en te zien zijn op het Rijnplein. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar Theater Castellum.

Na de wedstrijd heeft het publiek, tegen een donatie, nog de gelegenheid om zelf eens te ervaren hoe het is om een orkest te dirigeren. Het FPO sluit af met een half uur durend concert onder leiding van hun vaste dirigent Lucienne de Valk.

Foto: De deelnemers van de vorige editie van de Alphense Maestro, met rechtsonder winnaar Daniël Huibers.

Fotograaf: Josh Walet
Rijnplein.'
Rijnplein

Het hart van Alphen aan den Rijn.