Nieuws

« Vorige - Volgende »

9 mei parmaham proeverij bij Keurslager Ridder

8 mei 2015 - 18:39  •  reacties

9 mei parmaham proeverij bij Keurslager Ridder

Alphen aan den Rijn -

In de winkel zal door een medewerker van het Consortium op traditionele wijze met een Berkel snijmachine handmatig de ham gesneden worden. Klanten krijgen uitleg over de geuren en smaken, de herkomst en hoe de ham het beste te bewaren of te gebruiken. Tevens worden zij in de gelegenheid gesteld het product te proeven. De proeverij zal de gehele dag plaatsvinden.

Slager Marco Ridder beoogt met de proeverij haar klanten in aanraking te brengen met de hoge kwaliteit van haar assortiment en hiermee in te spelen op de groeiende belangstelling voor internationale delicatessen.

Parmaham is een van de bekendste producten van de Italiaanse keuken, het is over de gehele wereld geliefd. Parmaham is een 100 % natuurlijk product. Bij de productie mogen – bij wet geregeld – geen conserveringsmiddelen of additieven gebruikt worden. Slechts vlees van rijpe Italiaanse varkens, zeezout uit Calabrïe en tijd (minimale rijping van 12 maanden) zijn de ingrediënten. Dit zijn de geheimen van haar heerlijke smaak en aroma.

Gezien de traditionele bereiding, lokale productie en haar hoge kwaliteit heeft de EU Parmaham de status van Beschermd Streekproduct toegekend.

Hoewel de naam in Nederland bij bijna iedereen bekend is, komt het nog vaak voor dat er een imitatie product als Parmaham verkocht wordt. Originele Parmaham, zoals deze uiteraard ook bij Slagerij Marco Ridder verkocht wordt, is te herkennen aan de Kroon op de verpakking of de ham.

 


Keurslager Ridder
Aarhof 72
Alphen aan den Rijn 

0172-424886

Fotograaf: Josh Walet
Slager Marco Ridder.'
Slager Marco Ridder

Elke dag de beste kwaliteit. Ook vers belegde broodjes!