Nieuws

« Vorige - Volgende »

53e editie Wielerronde van Alphen aan den Rijn

7 september 2015 - 09:03  •  Martin van Randeraat  •  reacties

53e editie Wielerronde van Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn -

De totale lengte van het parcours is ongeveer 1.750 meter lang en leidt de renners vanaf start/ finish op de Van Lennepstraat (nabij Nabij) in de richting van de V&D en vervolgens naar het Aarplein. Met een mooie, snelle lus rijden de renners langs de Kermis in de richting van de Thorbeckestraat. Daar draaien ze naar rechts naar de Lijsterlaan en de Bloemhofstraat. Op de drempel van de Van Boetzelaerstraat gaan ze linksaf. Met een geweldige U-bocht snellen ze uiteindelijk weer de Van Lennepstraat in richting start/ finish.

Dernykoers met oud-profs
Langs het parcours zijn er tal van plaatsen voor het publiek om de renners aan te moedigen. U wordt een mooie wielerdag voorgeschoteld met wedstrijden in diverse amateurklassen en als klap op de vuurpijl de Dernykoers met de oud-profrenners Steven Rooks, Michael Boogerd, Jelle Nijdam, Maarten den Bakker, Leon van Bon, Cees Bal, Steven de Jongh, Jeroen Blijlevens, Bart Voskamp en Mathieu Hermans. 

Een Derny is een tweetaktmotor die tijdens de wedstrijd fungeert als gangmaker voor de wielrenner. Hoe mooi is dat, een wielerwedstrijd met tien oud-profwielrenners en het geluid van tien motoren die de renners helpen er een geweldige koers van te maken. Het belooft in ieder geval een waar spektakel te worden, tijdens de 53e editie van de Wielerronde van Alphen aan den Rijn op zondag 13 september door het Alphense centrum. Om 15.15 uur wordt het startschot gegeven voor de Dernykoers, waarbij de oud-profrenners ongeveer een half uur door de straten van Alphen zullen racen.

Het volledige programma
12.00 uur tot 13.30 uur: Amateurs Criterium (60 km)
13.45 uur tot 15.00 uur: Junioren Criterium (65 km)
15.15 uur tot 16.00 uur: Dernykoers met oud-profrenners (35 minuten)
16.15 uur tot 18.00 uur: Elite-mannen/ Beloften Criterium (80 km)

Kijk voor meer informatie op www.wielerrondevanalphenaandenrijn.nl of volgens op Facebook (www.facebook.com/wielerrondevanalphen) en Twitter (https://twitter.com/WielerrondevA).

Fotograaf: Josh Walet