Nieuws

« Vorige - Volgende »

Geslaagd carnavalsweekend voor de Cascarvieten

8 februari 2016 - 10:45  •  reacties

Geslaagd carnavalsweekend voor de Cascarvieten

Alphen aan den Rijn -

Tijdens de Kindermiddag en het Boerenbal werden de nieuwe Prinsen en Pages benoemd. Precies om 23.11 uur werd de 51ste Prins en zijn hofhouding voorgesteld. Voor het carnavalsseizoen 2016 - 2017 mag Victor van Leeuwen, ondernemer en 48 jaar oud, zich Prins Cascar LI (51) noemen. Zijn page is de 24-jarige Florinda Britsemmer en verpleegkundige. Het Prinsenpaar wordt bijgestaan door de broer van de Prins, Hofmaarschalk Vincent van Leeuwen, 37 jaar en vertegenwoordiger van beroep. De nieuwe Jeugdprins is Djustin van den Nieuwendijk (10) en Jeugdpage is Floor van Dijk (9).

Carnaval voor 55-plussers
Het Alphense carnavalsweekend werd vrijdag geopend met de carnavalsmiddag voor 55-plussers. De alleroudste bezoeker van deze middag was maar liefst 99 jaar oud. Burgemeester Liesbeth Spies, beschermvrouw der Cascarvieten, sprak de feestvierders hartelijk toe. De allerhoogste onderscheiding, de Goud- Gele Watertoren, werd deze middag uitgereikt aan Willem Versteeg die zijn sporen voor de Alphense gemeenschap ruimschoots had verdiend.

Kindercarnaval
Op de zaterdagmiddag 6 februari was het groot feest voor de allerjongsten dat in het teken stond van “Ik hou van Holland”. Het hoogtepunt van de middag was ongetwijfeld de onthulling van de nieuwe Jeugdprins en zijn Jeugdpage. Na enkele polonaises en de prijsuitreiking van de mooist verklede kinderen, gingen de jonge carnavalsvierders toch wel een beetje moe naar huis.

Met het terugbrengen van de Stadssleutel op dinsdag 9 februari op het Stadhuis wordt het Alphense carnavalsseizoen weer afgesloten. 

Fotograaf: Josh Walet