Nieuws

« Vorige - Volgende »

Activiteiten tijdens de SamenLoop voor Hoop 2016

29 februari 2016 - 11:14  •  reacties

Activiteiten tijdens de SamenLoop voor Hoop 2016

Alphen aan den Rijn -

Warmerdam wordt geflankeerd door vicevoorzitter Ingrid Simmerman. Samen vertellen zij over hun passie voor SamenLoop voor Hoop en ook over de vaak emotionele momenten. "We halen geld op voor de Kankerbestrijding. Veel van onze deelnemers hebben zelf iemand in hun omgeving die kanker heeft of heeft gehad. Vaak zijn mensen in de naaste omgeving aan deze vreselijke ziekte overleden", zegt Warmerdam. "Ik heb zelf mijn zuster en zwager aan kanker verloren." Ook voor Simmerman is de ziekte een bekende. Zij heeft een vriendin met kanker en verloor al eerder allebei haar ouders. "Dan komt het wel heel dichtbij."

Tijdens de 24-uurs estafette wandeling lopen beiden mee. Aan de openingsceremonie, de kaarsenceremonie en de afsluiting loopt eigenlijk iedereen van de organisatie mee. "Ik loop vaak een rondje in de nacht. Dan loop ik een stukje op met mensen die alleen lopen. Op dat soort momenten hoor ik heel veel verhalen", vertelt Warmerdam. "Regelmatig pink ik een traantje weg."

Ereronde door eregasten
De openingsceremonie is op de zaterdag om 14.00 uur. De opening wordt verricht door burgemeester Liesbeth Spies. Daarna lopen de eregasten – mensen die kanker hebben of hebben gehad – een ereronde. De kaarsenceremonie is om 23.00 uur. Dan is de route verlicht door kaarsen in ‘zakken met een boodschap’ voor dierbaren. Ook dan lopen de eregasten gevolgd door de teamcaptains met een fakkel. De slotceremonie is om 14.00 uur op zondag.

Nieuw dit jaar is de Kinderloop. Deze wordt voor het eerst op zondag tussen 10.00 en 11.00 uur gelopen. De kinderen zijn een halfuurtje onderweg. "We verwachten ongeveer 200 kinderen", meldt Simmerman. "En, de burgemeester komt voorlezen uit een heel speciaal boekje."

Ook bijzonder is de grote openluchtkapsalon die zondag tussen 11.00 en 13.00 uur bezocht kan worden. Veel Alphense kapsalons doen mee. Eerst is er een demonstratie met model, daarna mogen alle bezoekers een nieuwe coupe. De opbrengst is natuurlijk voor de SamenLoop voor Hoop.

In Park Rijnstroom is zaterdag en zondag een grote braderie ingericht door de organisatie en de deelnemende teams. Elk team heeft zo een eigen idee over ‘geld verdienen’ tijdens deze braderie. De een doet aan ballen gooien, een ander verkoopt zelfgebakken cupcakes en weer een ander geeft massages. Alles om maar geld op te halen om te doneren.

Een hele speciale activiteit is het aankleden van de herdenkingsbank. Tot 15 april loopt een crowdfundingsactie om de bank zelf te kunnen aanschaffen. Via www.voorjebuurt.nl/Alphen kunnen bijdragen worden gestort. Het project wordt begeleid door docenten van Parkvilla. "De bank komt in de eerste bocht te staan", meldt Warmerdam. "Tijdens de SamenLoop voor Hoop kunnen bezoekers mozaïeksteentjes kopen en meehelpen om de bank te bekleden."

Fotograaf: Josh Walet
Park Rijnstroom.'
Park Rijnstroom

Het Rijnstroompark heeft een lange geschiedenis.