Nieuws

« Vorige - Volgende »

EJK Waterpolo in zwembad AquaRijn zit er weer op

19 september 2016 - 16:58  •  reacties

EJK Waterpolo in zwembad AquaRijn zit er weer op

Alphen aan den Rijn - Favoriet Servië pakte de Europese titel na een finale die met 12-9 werd gewonnen van Italië. Het brons ging naar Spanje dat met 12-6 te sterk was voor Rusland. Nederland eindigde op de achtste plaats, hierdoor hebben ze zich gekwalificeerd voor het WJK in Rusland volgend jaar.

Naast de wedstrijden had de organisatie een aantal side events georganiseerd, om het evenement nog meer exposure te geven. Maar liefst 870 basisschoolkinderen hebben een gastles van De Thermen2, AZC en Alphen Beweegt gevolgd over waterpolo en de gezonde leefstijl. Zij zullen allemaal nog een natte gymles gaan volgen met hun klas. Daarnaast waren er clinics voor coaches en scheidsrechters, een wethouders bijeenkomst, een Open Coffee Club, een twitterontbijt en een Sportcafé.

De Europese Zwembond (LEN) en de KNZB hebben laten weten dat er in de toekomst meerdere internationale evenementen zullen worden georganiseerd in Alphen. Hier zijn we ontzettend content mee, al het harde werk van de fantastische vrijwilligers levert zo meteen resultaat op, aldus een tevreden Jary Göbel, toernooi manager van het EJK Waterpolo.

Fotograaf: Josh Walet
Zwembad AquaRijn.'
Zwembad AquaRijn

Het nieuwe zwembad van Alphen aan den Rijn