Nieuws

« Vorige - Volgende »

Dit najaar weer 'skullhunten' in Alphen aan den Rijn

17 oktober 2016 - 11:51  •  reacties

Dit najaar weer skullhunten in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn - De afgelopen twee jaar bleek dit spel in Alphen een groot succes dat steeds verder groeit. Er doen steeds meer mensen, ook uit omliggende plaatsen, mee aan het spel dat 24 uur per dag gespeeld kan worden.

Op 31 oktober maakt de 'Skullmaster', de beheerder van de bijbehorende Facebookpagina, via foto's en hints bekend waar de skulls zich bevinden in Alphen. Vanaf dat moment is de jacht op de poppetjes geopend. Zodra een skull is gevonden, is het de bedoeling dat men een selfie maakt met de skull als bewijs en deze plaatst op de Facebookpagina Skull Een Zeven Twee. De skull moet dan binnen een half uur weer in Alphen verstopt worden door de vinder, die vervolgens weer een foto met een hint op de Facebookpagina plaatst.

'Fijne onderlinge sfeer'
"De onderlinge sfeer onder de hunters is zeer goed en positief te noemen, er zijn geen klachten geweest van bewoners of instanties. Vorig jaar is er wel een skull gevonden door de buurtpreventie in Kerk en Zanen die niet wist wat dit voor spel was. Gelukkig is er na uitleg hartelijk om lachen en is de skull weer in het spel gekomen", zo laat Ome Skull, die liever anoniem blijft, weten. 

Afgelopen jaar zijn er ongeveer vierhonderd actieve hunters geweest, waarvan de jongste drie jaar oud was en de oudste gepensioneerd waren. dit jaar hoopt de organisatie op een stijging van het aantal spelers.

Fotograaf: Josh Walet