Nieuws

« Vorige - Volgende »

Op 2 januari nieuwjaarsduik in buitenbad De Hoorn

12 december 2016 - 17:00  •  reacties

Op 2 januari nieuwjaarsduik in buitenbad De Hoorn

Alphen aan den Rijn - De Nieuwjaarsduik is in het ijskoude water van het buitenbad. Er wordt gezamenlijk gesprongen in groepen van maximaal dertig deelnemers. De deelnemers doen vooraf een warming up onder leiding van een van de instructeurs. Na afloop verlaten de deelnemers snel het ijzige water, trekken hun slippers aan en gaan naar binnen. Daar staat een kom snert met Unox worst op hen te wachten. Ook krijgen de deelnemers een Unox certificaat. Opgeven kan alleen op de dag zelf bij de receptie van De Hoorn.

Je moet in het bezit van een A-diploma zijn om mee te doen. Kinderen tot en met 10 jaar mogen alleen aan de Nieuwjaarsduik meedoen onder begeleiding van een volwassene. Voor de duik is er een korte opwarming in badkleding. Het dragen van slippers voor en na de duik is verplicht. Deelnemers duiken in normale badkleding.

Meedoen is gratis. Een vrijwillige bijdrage van 1 euro is welkom. Hiervoor staat bij de receptie een collectebus. Het opgehaalde bedrag gaat naar een lokaal goed doel.

Voor de veiligheid wordt de Nieuwjaarsduik in De Hoorn begeleidt door de Reddingsbrigade en de EHBO. De Thermen 2 weigert deelnemers die een (chronische) aandoening, ziekte of gezondheidsproblemen hebben. Bij twijfel: raadpleeg de huisarts!

Voor meer informatie: www.dethermen2.nl 

Fotograaf: Josh Walet
De Thermen2.'
De Thermen2

Zwembad De Hoorn Zwembad AquaRijn