Nieuws

« Vorige - Volgende »

Maureen Koster derde keer sportvrouw van het jaar

27 maart 2017 - 15:08  •  reacties

Maureen Koster derde keer sportvrouw van het jaar

Alphen aan den Rijn - De 24-jarige Boskoopse dankte haar nominatie aan haar debuut maakte op de Olympische Spelen en behaalde afgelopen jaar een vierde plek bij de wereldkampioenschappen indoor atletiek op de 3000 meter. Maureen heeft de titel voor de derde keer op rij in ontvangst mogen nemen en liet daarbij Esmee Parinussa en Isabella van Toorn achter zich.

Bij de mannen wist Noussair Mazraoui, speler van Jong Ajax, de titel in de wacht te slepen. Mats Knoester (Feyenoord) en Lucas Woudenberg (Feyenoord) waren ook genomineerd.

Sportploeg, sporttalent en sportvereniging
Alphense Boys B1 heeft de titel 'Sportploeg van het jaar' gewonnen. Zij wonnen de titel van de hockeydames van HCA B1 en dammers van Samen Sterk 1. Atletiekvereniging AAV ’36 kreeg de verenigingsprijs uitgereikt. Alphense Boys (voetbal) en IJsclub Otweg (schaatsen) waren de andere genomineerden.

Anouk Bergsma (goud EK waterpolo), Amber van der Hulst (zilver EK baanwielrennen) en Daan Spruit (goud EK schaatsen) waren genomineerd als sporttalenten van het jaar. Daan Spruit mocht de titel uiteindelijk uiteindelijk in ontvangst nemen.

Isabella van Toorn kreeg na afloop uit handen van wethouder Du Chatinier de sportpenning van de gemeente Alphen omgehangen.

Fotograaf: Josh Walet
Zwembad AquaRijn.'
Zwembad AquaRijn

Het nieuwe zwembad van Alphen aan den Rijn