Nieuws

« Vorige - Volgende »

SAVA organiseert Vrouwenbeurs in de Limeshal

2 mei 2017 - 08:12  •  reacties

SAVA organiseert Vrouwenbeurs in de Limeshal

Alphen aan den Rijn - Tientallen organisaties staan zondag 14 mei in de Limeshal met een stand om te laten zien wat zij voor vrouwen kunnen betekenen. "Het gaat om opleidingen, werk vinden, hulp bij opvoeding, samen leuke dingen doen en informatie van de gemeente", vertelt Achahboun, die vanuit haar bedrijf Jouw Eigen Wijsheid de beurs organiseert. "Het doel van de beurs is om informatie aan te reiken waar vrouwen behoefte aan hebben en waar ze iets mee kunnen. Ik vind het belangrijk dat de vrouwen zich realiseren dat er nog een hele wereld is buiten de voordeur. Je hoeft niet thuis 'achter de geraniums' te zitten in je eentje. Zoek anderen op en geef ze een kans. Dan ben je niet meer eenzaam. En: begin bij onze SAVA Vrouwenbeurs, ga er gezellig met je moeder naar toe!" 

De doelgroep van de SAVA Vrouwenbeurs woont in de wijk Ridderveld rond de Limeshal. Daar is veel hoogbouw en dat bevordert niet bepaald een gezellig samenzijn in de buurt. Om niet te vereenzamen 'drie hoog achter' moeten vrouwen erop uit. "Als vrouwen willen meedoen in de maatschappij, moeten ze echter wel weten hoe ze dat aan moeten pakken", aldus Achahboun. "Ik heb de afgelopen twee jaar met honderden vrouwen gesproken en gevraagd waar ze behoefte aan hebben. Dan hoor ik steeds dezelfde thema's. Hoe vind je vriendinnen, hoe vind je een opleiding of werk, hoe blijf je gezond en vooral hoe ga je om met 'de' gemeente en andere instanties."

Tijdens de Vrouwenbeurs worden veel van deze vragen beantwoord. Onder meer gemeente, ID-college, Kom Erbij, GGD, Parkvilla, De Thermen 2, Rode Kruis, VOA, bibliotheek en Alphen Beweegt zijn erbij. Natuurlijk wordt de beurs 'opgeleukt' met heerlijke hapjes uit verschillende culturen, een henna artist, een nagelstyliste en een trommelgroep bestaande uit alleen maar vrouwen. Kinderopvang is aanwezig. De toegang is gratis.

De SAVA Vrouwenbeurs is zondag 14 mei in de Limeshal, Kees Musterstraat, Alphen aan den Rijn, van 12.00 tot 16.00 uur.

Fotograaf: Josh Walet