Nieuws

« Vorige - Volgende »

Pinksterfeest aan het Meer maakt koelauto mogelijk

18 juni 2017 - 23:18  •  Ingmar van Veen  •  reacties

Pinksterfeest aan het Meer maakt koelauto mogelijk

Alphen aan den Rijn - De Stichting Voedselbank Alphen aan den Rijn e.o. wordt met passie geleid door het bestuur, maar vooral ook door de ongeveer dertig vrijwilligers die elke keer weer klaar staan om te helpen bij het ophalen en opslaan van eten en het vullen van de voedselpakketten.

Op dit moment zijn er zo’n 220 gezinnen aangewezen op de hulp. Dit zijn mensen die op het uiterste minimum zitten en soms nog daaronder. "Het zijn echt vaak moeilijke omstandigheden waaronder onze klanten moeten leven", vertelt René. René en Dirk kennen vele van hen bij naam en ook weten ze vaak hoe hun levensverhaal eruit ziet. Week in week uit geven ze naast de voedselpakketten ook aandacht aan het wel en wee van de mensen.

De Alphense gemeenschap steunt de voedselbank op diverse manieren. Er zijn giften van de gemeente en particulieren en ook van bedrijven. Ook zijn er nu acht supermarkten die wekelijks voedsel doneren. Het is onder andere deze onmisbare hulp, die het mooie werk mogelijk maakt.

Collecte
De collecte tijdens het Pinksterfeest aan het Meer bracht het bedrag, dat nodig was om de koelauto aan te kunnen schaffen, bijna op. Om het toch op korte termijn ervoor te zorgen dat de koelauto er komt, hebben de deelnemende kerken het bedrag aangevuld.

Afgelopen donderdag  tijdens de wekelijkse voedselpakketten verdeling hebben met groot genoegen bestuursleden van Stichting Meer in Alphen (die het Pinksterfeest organiseerde red.) derhalve een cheque van precies € 9.000 overhandigd aan de het bestuur van de Voedselbank.

De aanwezigen merkten dat er iets moois gebeurde en toen ze het grote bedrag op de cheque zagen prijken kon een van de vrijwilligers haar enthousiasme niet onderdrukken: "Zo hé, dat is een énorm groot bedrag zeg! Dank jullie wel."

Fotograaf: Josh Walet