Nieuws

« Vorige - Volgende »

Sportevenementen voor jongeren tijdens Ramadan

3 juli 2017 - 16:02  •  Roxane Linger  •  reacties

Sportevenementen voor jongeren tijdens Ramadan

Alphen aan den Rijn - Jongerencoach Mohamed Ahanay van Boost kijkt hier tevreden op terug: "Er is een grote groep gekomen, met diverse achtergronden. De huidige jongerengroepen zijn vaak gemixed en jongeren nemen hun vrienden mee."

De sportevents zijn door middel van een wijkgerichte 'face2face' aanpak onder de aandacht gebracht. Jongerencoaches van Boost informeerden de jeugd in hun wijken over de komende events. De El-Fath moskee informeerde hun achterban. Een trainer van Alphense Boys kwam met heel zijn elftal, hij was op de hoogte omdat zijn kinderen sporten bij Kassem Gym. Betrokkenen mobiliseerden zo dus op eigen wijze hun invloed om de events op persoonlijke wijze onder de aandacht te brengen. De samenwerking tussen alle betrokken partijen verliep naar ieders tevredenheid.   

Elkaar leren kennen
Dit jaar verzorgde Kassem Gym nachtelijke thaibokstrainingen. Alphense Boys stelden een voetbalveld ter beschikking en vanuit de wijk meldden zich vaders en ooms als vrijwilliger om de events te begeleiden.

Khalid Kassem (één van de eigenaren van Kassem Gym): "Ik vind het belangrijk dat mensen met elkaar in contact komen in de sport. Er zit veel meer achter. Als je bij ons op de sportschool binnenkomt tref je een heel divers gezelschap aan. Sport levert een bijdrage aan de verbroedering van onze samenleving. Door te sporten met elkaar leer je respect voor elkaar te hebben en leer je elkaar kennen."

Na afloop van de training was er eten van verschillende culturen zoals Nederlands, Marokkaans en Turks. Jongeren raakten met elkaar aan de praat en er werden ook  vragen gesteld over het vasten: "Of het niet moeilijk is met deze warme? En hoe hou je het vol?"

Een goede buur
Secretaris Gerard Haverkamp van voetbalvereniging Alphense Boys vindt dat de voetbalclub een bescheiden bijdrage heeft geleverd. "De events zijn in goede orde verlopen, het veld werd na gebruik netjes achtergelaten. Wij als partner zijn tevreden en ik heb positieve geluiden gehoord vanuit de jeugd."

Terugkijkend op de events van Boost is er dit jaar een stijgende lijn waarneembaar in aantallen en verloopt de onderlinge samenwerking soepel. Kassem Gym wil in de toekomst graag weer meedoen. Alphense Boys blijft graag een goede partner. Tot op heden ervaren betrokkenen het initiatief van Boost als een prettige samenwerking.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: boost, ramadan