Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gondelvaart zoekt meevarende versierde schepen

7 september 2017 - 10:20  •  reacties

Gondelvaart zoekt meevarende versierde schepen

Alphen aan den Rijn - De Gondelvaart is een Alphense traditie die al jaren bestaat. Op dinsdagavond voor de jaarmarkt, dit jaar is dat 19 september, vaart een stoet boten van 's Molenaarsbrug naar Gouwesluis en vice versa. Langs de kant versierde en verlichte tuinen en vooral in het Stadshart enige duizenden bezoekers.

Het mag wel
De tijd van fraaie constructies leek voorbij toen er steeds meer partyboten en van DJ voorziene schuiten voorbij kwamen. De klad kwam er pas echt in toen een ongeval de gemeente deed besluiten om niet-gemotoriseerde pontons te verbieden.
Het was vervolgens praten tegen de bierkaai. Organisator Kees Haverkamp van Stichting Welvarend Alphen zei het al in 2012: "Het viel even tegen dat we geen feestende mensen op pontons mogen toelaten. Maar een feest op een platbodem mag wel. En wat ook wel mag is een fraaie constructie op een ponton en een bemanning van maximaal twaalf mensen. Wat ook mag, is een platbodem met eigen motor met feestende mensen en natuurlijk alle andere soorten boten die zelfstandig varen."
Alle andere soorten boten zijn sloepen, jachten, zeilboten, cruiseschepen zoals de Avifaunaboten en platbodems dus. Elke boot met een motor en een stuurinrichting mag deelnemen.

Je kunt nog meedoen
Een paar weken geleden deed wethouder Gerard van As (evenementen) al een oproep om een boot te versieren en gewoon mee te doen: "Als wethouder evenementen ben ik trots op dit evenement. Ik roep alle Alphenaren op om mee te doen met een verlichte en versierde boot. Ik hoop op een record aantal deelnemers tijdens deze 15e jubileumeditie van de Gondelvaart." De partij van Van As heeft overigens de daad bij het woord gevoegd. Er vaart een goed gevulde en flink versierde Nieuw Elan boot mee.

Wie besluit alsnog een sloep, zeilboot of platbodem met eigen motor te versieren en mee te doen, kan zich nog tot zaterdag 16 september opgeven via www.gondelvaartalphenaandenrijn.nl kies onderaan de pagina voor 'inschrijven'.

Fotograaf: Josh Walet