Nieuws

« Vorige - Volgende »

In december culinair winterevenement op Thorbeckeplein

3 oktober 2017 - 16:34  •  reacties

In december culinair winterevenement op Thorbeckeplein

Alphen aan den Rijn - Het evenement is voor alle inwoners van Alphen aan den Rijn gratis toegankelijk en wordt georganiseerd door stichting Culinair Alphen. De stichting organiseerde tot vorig jaar het gelijknamige evenement in Park Rijnstroom, maar zag daar dit jaar van af op zoek naar een nieuw concept en vond dat in een idee van Alphens.nl / Sera, die al lang van te voren bij de gemeente de periode qua vergunning hadden laten vastleggen. 

Het idee is om samen met horeca ondernemers als Maggie Blue, Koeien en Kaas, La Cubanita, Bob’s burrito’s en Burgers, Fijn, De Gelaarsde Kat, Proeflokaal Bregje, Bagels & Beans, Woodstone en Barista Café het Thorbeckeplein en de Aarkade om te toveren tot een sfeervolle en gezellige winterlocatie voor het hele gezin waar culinaire gerechtjes en bijbehorende drankjes in kerstchalets worden geserveerd.

Het plein en directe omgeving wordt voorzien van een reuze kerstboom, muziek en entertainment, een schaatsbaan en een kleine kerstmarkt. Daarnaast heeft op vrijdagavond ook de jaarlijks terugkerende Santa Run, georganiseerd door Rotary Club Alphen, haar start en finish van de verklede tocht op het Thorbeckeplein. Tijdens de run zullen honderden kerstmannen een route afleggen door het Alphense centrum voor het goede doel.

Het evenement krijgt een subsidie van 30.000 euro van de gemeente. Het bedrag komt uit een budget dat beschikbaar is gesteld ter promotie van de Lage Zijde, zo maakte wethouder Gerard van As afgelopen dinsdag bekend. 

Fotograaf: Josh Walet