Nieuws

« Vorige - Volgende »

Sfeer en schittering voor AlphenTaal

10 december 2017 - 11:19  •  Kaj Elhorst  •  reacties

Sfeer en schittering voor AlphenTaal

Alphen aan den Rijn - Dichters en schrijvers uit alle hoeken van het land waren komen opdraven voor deze jaarafsluiting voor de Stichting AlphenTaal in Theater Castellum. De avond begon met een lied van staddichter Kaj Elhorst en ging daarna over in een gesprek over schrijven en uitgeven van een boek. Veel van de aanwezigen hadden plannen voor een boek en hadden zichzelf ook al aan het schrijven gezet. De grote vraag was: hoe breng je zoiets tot een succesvol einde? Daarvoor vlogen de goede adviezen over en weer. Een aantal schrijvers die reeds één of meer boeken hebben uitgegeven, vertelden over hun ervaringen met het uitgeefproces. Naar aanleiding daarvan kon uitgever Jan Goené nog een duit in het zakje doen. Hij gaf aan hoe een boek of dichtbundel voldoende publiciteit kan krijgen. De aloude mond-tot-mondreclame blijft daarbij altijd van belang. Het is dus zaak zoveel mogelijk monden erover te laten praten.

Er waren ernstige, heel humoristische gedichten en haiku’s, korte gedichten op basis van een Japanse aanpak. Geregeld trad liedjeszanger en –maker Herman Belgers op met zijn luisterliedjes, veelal met een duidelijke boodschap.

In het nieuwe jaar gaat de stichting AlphenTaal, na de geslaagde start in 2017, verder. Op 12 januari, om 20 uur in Theater Castellum is het zover. Toegang gratis!

Fotograaf: Josh Walet