Nieuws

« Vorige - Volgende »

Kerstsfeer op Thorbeckeplein dankzij Winter Culinair

18 december 2017 - 17:04  •  reacties

Kerstsfeer op Thorbeckeplein dankzij Winter Culinair

Alphen aan den Rijn - Winter Culinair werd vrijdagavond afgetrapt met onder andere de Santa Run en live muziek. "Het was vrijdag heerlijk druk, zelfs na tien uur toen het evenement voor die dag officieel was afgelopen", vertelt Linda Tjaden, bestuurslid bij Culinair Alphen. "Op zaterdag had het evenement last van een paar regenbuien, maar de koren in Dickens stijl, marshmallows roosteren, schaatsbaan en grote kerstboom zorgde voor veel gezelligheid op het plein."

Ook zondag wisten veel bezoekers de weg te vinden naar het evenement. In totaal werd Winter Culinair door een paar duizend Alphenaren bezocht, waarmee de organisatie tevreden is.

Positief
De organisatie kijkt tevreden terug op het evenement. "We zijn dit jaar met een nieuw en vooral kleiner bestuur. Hierdoor hebben we allen flink de handen uit de mouwen moeten steken, zowel in de voorbereidingen als tijdens Winter Culinair zelf. Onze voorzitter heeft zelf ook houtsnippers staan scheppen om het plein aan te kleden", aldus Tjaden. 

Zowel vanuit de deelnemende horecagelegenheden als vanuit de bezoekers zijn positieve geluiden naar voren gekomen, vertelt Tjaden. Er zijn dan ook plannen om Winter Culinair volgend jaar te herhalen. "De vraag is er vanuit de horeca en ook bezoekers zijn enthousiast. Eén van de bezoekers kwam net van de kerstmarkt in Haarlem maar vond de sfeer veel gezelliger in Alphen. En daar doen we natuurlijk voor." 

Fotograaf: Josh Walet/Stichting Culinair Alphen
Centrum.'
Centrum

Het centrum van Alphen aan den Rijn..