Nieuws

« Vorige - Volgende »

Grote fototentoonstelling in voormalig pand van V&D

19 januari 2018 - 09:46  •  reacties

Grote fototentoonstelling in voormalig pand van V&D

Alphen aan den Rijn - In Alphen aan den Rijn is geen tentoonstellingsruimte voor beeldende kunst. Toch wil het Cultuurpalet, kunst-, cultuur-, en erfgoededucatie voor primair onderwijs, de Alphense scholieren kennis laten maken met deze vorm van kunst. Cees Verboom, directeur Cultuurpalet, is van mening dat zoiets ook mogelijk moet zijn binnen de gemeentelijke grenzen van Alphen.

Om die reden is dit schoolseizoen samengewerkt met Bouwfonds Investment, eigenaar van het voormalige V&D-gebouw. Bouwfonds heeft het pand ter beschikking heeft gesteld. "Het vloeroppervlak van de zaal is groots, 2500 m2, en de totale ruimte is omgevormd tot een bijzondere tentoonstellingslocatie", aldus Verboom. 

Tot nader orde blijft de stichting tijdelijk gebruiker van het pand. 

Tentoonstelling
De tentoonstelling die als eerste van start gaat in het pand is 'Landschappen: 3inbeeld'. Verboom is verheugd dat hij ook dit seizoen kunstenaars bereid heeft gevonden om deel te nemen aan zijn initiatief. "Ellen Kooi, Hans Wilschut en Gerco de Ruijter worden alom gewaardeerd en ik ben enorm trots dat we deze drie (landschap)fotografen nu bij elkaar hebben kunnen brengen", aldus Verboom. "Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie van hun verstilde, abstracte en stedelijke landschappen alle bezoekers zal intrigeren."

Gratis entree
De tentoonstelling loopt van vrijdag 19 januari tot en met donderdag 22 februari. Scholieren zullen de tentoonstelling bezoeken, maar deze is ook voor het grote publiek geopend op vrijdagen van 17.00 tot 20.00 uur en op zaterdagen van 12.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis, er wordt bij de uitgang een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Het basis- en voortgezet onderwijs zijn, op basis van aanmelding en inschrijving via info@cultuurpalet.nl, welkom van maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 3. Voor de deelnemende scholen is een lesbrief ontwikkeld.

Fotograaf: Hans Wilschut - Compromise