Nieuws

« Vorige - Volgende »

Zomerdienst en Open Venster vinden elkaar in keuken

23 mei 2018 - 10:17  •  reacties

Zomerdienst en Open Venster vinden elkaar in keuken

Alphen aan den Rijn - Als het aan de organisatie ligt natuurlijk wel. De Zomerdienst kent dit jaar het motto “Hoe meer mensen, hoe groter het feest”. Als opvolger van het succesvolle Pinksterfeest aan het Meer mag het zich gerust een uniek samen­werkingsproject noemen. Het is pas de tweede keer dat dit onderdeel van het Zomerspektakel georganiseerd wordt. Door het succes van vorig jaar heeft ze haar plek als vast onderdeel van het Zomerspektakel dubbel en dwars verdiend.

Open Venster     
Het thema van de Zomerdienst staat dit jaar in het teken van ‘rust in tijden van spanning’. Het uitgangspunt is dat niet altijd alles lukt in je leven. Er is dan een rustpunt nodig. Zo’n rustpunt in de Alphense samenleving is het inloophuis Het Open Venster.
               

Het Open Venster is een inloophuis voor iedereen die het even niet meer ziet zitten, die behoefte heeft aan een praatje of gewoon: aandacht. Het Open Venster is al bijna 30 jaar actief en staat midden in de samenleving. Met de invoering van de participatiesamenleving wordt ook van de bezoekers van Het Open Venster gevraagd zélf actief te worden. Er zijn verschillende activiteiten en een daarvan is samen koken (en eten). En daarvoor is een professionele keuken nodig. “De opbrengst van de Zomerdienst zal worden bestemd om de keuken te helpen financieren”, vertelt mede-organisator Ernst-Jan van Keulen.               
Secretaris van Het Open Venster Marieke van der Velde vervolgd: “We zoeken sponsoren. Veel middelen hebben we niet en aan zo’n keuken worden hoge hygiëne eisen gesteld.” Zij is erg verheugd dat de Zomerdienst Het Open Venster heeft uitgekozen. “Zo kunnen we eerder dan verwacht de nieuwe keuken gaan aanschaffen!”

De Zomerdienst aan het Meer is onderdeel van het Zomerspektakel. Dit jaar staan op het podium o.a. Tommie Christiaan (Passion) en David Reitsma met het unieke spoken word. Zandkunstenaar De Zandprinses is ook van de partij. De entree is gratis. Er zijn kinderactiviteiten en er is een doventolk. De opbrengst van de collecte is voor het Open Venster. Op zondag 3 juni is het terrein open vanaf 9.00 uur. Om 9.30 uur is de start.

Fotograaf: Ingmar van Veen